QUMAK [QMK] księga II

wszystko na temat spółek publicznych
hajff
Starszy sierżant sztabowy

Postautor: hajff » 03 paź 2008 14:17

:?:

REKLAMA

norton
Podporucznik

Postautor: norton » 08 paź 2008 17:20

QUMAK-SEKOM S.A. - Transakcje przeprowadzone na akcjach przez osoby zobowiązane ( 65 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom SA z siedzibą w Warszawie informuje o otrzymaniu w dniu dzisiejszym czterech zawiadomień w trybie art. 160 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi od osób zobowiązanych, w związku z dokonanymi transakcjami na akcjach Qumak-Sekom S.A. Każde z czterech zawiadomień dotyczyło nabycia 50.000 sztuk akcji Qumak-Sekom SA po cenie 1 zł za akcję. Zakup został przeprowadzony poza rynkiem regulowanym poprzez złożenie zapisu i opłacenie zasubskrybowanych akcji w ramach realizacji programu motywacyjnego w dniu 7.10.2008 roku przez osoby zobowiązane, będące członkami zarządu. Osoby zobowiązane do przekazania informacji nie wyraziły zgody na publikację danych osobowych. Podstawa prawna: Ustawa o obrocie art.160 ust.4
Wiedza o wszystkim pochodzi od wszystkich.
Mahatma Gandhi

amatum
Sierżant sztabowy

Postautor: amatum » 15 paź 2008 18:11

czyżby czas zacząć dokupywanie qumaka ??? dużo bardziej chyba nie spadnie, przydałoby się nieco uśrednić zasoby
w poprzednich latach mój nick amatumm

norton
Podporucznik

Postautor: norton » 17 paź 2008 17:46

QUMAK-SEKOM S.A. - Aneks do umowy z Budimex Dromex S.A. ( 66 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom S.A. (dalej jako Emitent) informuje o aneksowaniu umowy zawartej dnia 15 września 2006 roku z Budimex Dromex S.A. Przedmiotem niniejszej umowy jest wykonanie przez Emitenta instalacji silnoprądowych i niskoprądowych na budowie Sądu Okręgowego w Katowicach przy ul. Francuskiej/Damrota. Emitent informował o zawarciu niniejszej umowy raportem bieżącym nr 22/2006 z dnia 15 września 2006 roku. Zmiany objęte aneksami rozszerzają zakres realizowanych prac, precyzują terminy wykonania poszczególnych robót dodatkowych oraz zwiększają wartość umowy z kwoty 5.128.000,00 zł do kwoty 5.249.377,31 zł. Pozostałe istotne warunki umowy nie uległy zmianie. Umowa w momencie jej podpisania spełniała kryterium umowy znaczącej z uwagi na fakt, iż jej wartość przekraczała 10% kapitałów własnych Qumak-Sekom S.A.
Mahatma Gandhi

-0poukh
Młodszy chorąży

Postautor: -0poukh » 24 paź 2008 13:37

Qumak-Sekom zadowolony z III kw., na razie nie podniesie prognoz
(2008-10-24 13:15:00)

Qumak-Sekom zadowolony z III kw., na razie nie podniesie prognoz
(wywiad)

24.10.Warszawa(PAP) - Qumak-Sekom ocenia wyniki III kw. 2008 r.
jako dobre. Spółka, która wcześniej sygnalizowała możliwość
podniesienia prognoz, na razie postawi je na niezmienionym
poziomie. Portfel zamówień Qumaka-Sekom na 2009 r. wynosi obecnie
120 mln zł. Spółka posiada około 28 mln zł wolnych środków -
poinformował PAP prezes Qumaka-Sekom Paweł Jaguś.

"Spodziewamy się dobrych wyników trzeciego kwartału, lepszych niż
przed rokiem. Ostatnio mamy taką stabilizację, że od początku roku
kwartał w kwartał robimy około 2,5 mln zł zysku netto i do
prognozy nam niedużo brakuje, a czwarty kwartał jest zazwyczaj
bardzo dobry, więc nie ma z naszej strony żadnej obawy" -
powiedział PAP Jaguś.

Spółka już po wynikach za drugi kwartał sygnalizowała możliwość
podwyższenia szacunków na 2008 r., jednak ze względu na
niestabilne otoczenie makroekonomiczną na razie tego nie zrobi.

"Myśleliśmy o podniesieniu prognozy na ten rok, jednak w obecnej
sytuacji, gdy wahania kursu euro są bardzo niestabilne,
zaniechaliśmy tego. Niemniej tegoroczna prognoza jest
niezagrożona" - powiedział.

Po dwóch pierwszych kwartałach 2008 r. Qumak-Sekom uzyskał
przychody w wysokości 101,62 mln zł, 6,52 mln zł zysku
operacyjnego i 5,16 mln zł zysku netto. Prognoza informatycznej
spółki na 2008 r. przewiduje uzyskanie 250 mln zł przychodów, 15,5
mln zł zysku operacyjnego i 12,5 mln zł zysku netto.

Jaguś poinformował, że spółka ma już podpisane kontrakty na 2009
r. o wartości około 120 mln zł. Zasygnalizował też, że niedługo ta
kwota może się zwiększyć.

"Nasz obecny backlog na przyszły rok ma wartość 120 mln.
Pracujemy obecnie nad kolejnymi bardzo ciekawymi kontraktami" -
powiedział.

Qumak-Sekom w żaden sposób nie odczuwa obecnie objawów
spowolnienia gospodarczego, prezes nie wyklucza jednak, że w
przyszłości mogą pojawić się jego objawy.

"Wszyscy mówią o jakichś obawach, jednak do tej pory nie było
sytuacji, aby ktoś zawiesił kontrakt lub wstrzymał jakąś
inwestycję do czasu stabilizacji sytuacji" - powiedział Jaguś.

"Jednak odpływ kapitału i trudności w finansowaniu mogą
spowodować, że jakieś inwestycje będą wolniej realizowane lub w
ogóle zostaną zaniechane" - dodał.

Prezes podał, że obecnie Qumak-Sekom posiada około 28 mln zł
wolnych środków, nie rozważa jednak redystrybucji pieniędzy do
akcjonariuszy w postaci buy-backu, ani zakupu innych spółek.

"Mamy bardzo dobrą sytuację finansową. Posiadamy około 28 mln zł
wolnych środków. Nie rozważamy poważnie możliwości skupu akcji
własnych, ani akwizycji innych podmiotów" - powiedział.

Qumak-Sekom w połowie września informował o otrzymaniu odpisu
pozwu złożonego przez ZUS przeciwko spółce, który dotyczy
ustalenia nieistnienia stosunku prawnego wynikającego z tej umowy
o wartości 24,1 mln zł. ZUS tłumaczył, że postąpił tak, aby
rozwiać wątpliwości wynikające z orzeczenia sądu, które było
sprzeczne z wcześniejszymi werdyktami arbitrów Krajowej Izby
Odwoławczej, czyli z powodów czysto proceduralnych. Qumak-Sekom
nie spodziewa się kłopotów w związku z pozwem.

"Rozprawa odbędzie się na początku listopada. Jesteśmy dobrej
myśli" - powiedział Jaguś.

Grzegorz Suteniec (PAP)

gsu/ osz/

Źródło: PAP
Obrazek

norton
Podporucznik

Postautor: norton » 27 paź 2008 06:38

QUMAK-SEKOM S.A. - Zawarcie znaczącej umowy ( 67 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom S.A. (dalej jako „Emitent”) informuje, że w dniu 24 października 2008 roku doszło do podpisania umowy z Komendantem Głównym Policji. Przedmiotem niniejszej umowy jest kompleksowe wykonanie przebudowy budynku Komendy Głównej Policji w Warszawie wraz z infrastrukturą techniczną, począwszy od opracowania koncepcji programowo-przestrzennej poprzez wykonanie dokumentacji projektowej oraz wykonanie robót budowlanych i instalacyjnych wraz z uruchomieniem i montażem pierwszego wyposażenia inwestycji. Wynagrodzenie z tytułu wykonania przedmiotu umowy wynosi nie więcej niż 49.934.600 zł brutto i składa się na nie wynagrodzenie ryczałtowe w kwocie 1.220.000,00 zł brutto oraz wynagrodzenie kosztorysowe w kwocie nie większej niż 48.714.600,00 zł brutto, ustalone na podstawie kosztorysów powstających w trakcie realizacji umowy, w oparciu o sporządzone opracowania. Termin wykonania przedmiotu umowy ustalono na 365 dni kalendarzowych licząc od daty podpisania umowy. W odniesieniu do kar umowa przewiduje, iż Zamawiającemu przysługiwać będzie naliczanie kar w wysokości 0,1% wartości wynagrodzenia umownego za każdy dzień opóźnienia w wykonaniu poszczególnych prac przy czym naliczona wartość kar nie może przekroczyć 10% wynagrodzenia. Ponadto w przypadku odstąpienia od umowy z winy Emitenta naliczona zostanie kara w wysokości 10% wartości wynagrodzenia. Naliczenie kar umownych nie wyklucza możliwości dochodzenia przez strony odszkodowania uzupełniającego do rzeczywistej wysokości poniesionej szkody. Pozostałe warunki umowy nie odbiegają od standardów rynkowych stosowanych w umowach tego typu. Umowa spełnia kryterium umowy znaczącej z uwagi na fakt, iż jej wartość przekracza 10% kapitałów własnych Emitenta. Podstawa prawna: RMF GPW §5 ust.1 pkt.3
Mahatma Gandhi

-0poukh
Młodszy chorąży

Postautor: -0poukh » 03 lis 2008 18:03

Obrazek

norton
Podporucznik

Postautor: norton » 04 lis 2008 19:23

QUMAK-SEKOM S.A. - Aneks do znaczącej umowy ( 69 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom S.A. (dalej jako „Emitent”) informuje, że w dniu dzisiejszym wpłynął do Spółki podpisany przez obie strony Aneks nr 1 do umowy zawartej 15 lutego 2008 r. pomiędzy Grupą Onet.pl S.A. a konsorcjum spółek Qumak-Sekom S.A. i Warbud S.A. z Emitentem w roli lidera. O zawarciu niniejszej umowy Emitent informował raportem bieżącym nr 15/2008 z dnia 19 lutego 2008 r. Przedmiotem umowy jest wykonanie w systemie generalnego wykonawstwa kompleksowych robót budowlano-konstrukcyjnych oraz pełny zakres robót budowlano-instalacyjnych wraz z dostawą materiałów i urządzeń, uzyskaniem wszelkich uzgodnień i zezwoleń, których rezultatem jest wykonanie „pod klucz” serwerowni spółki Grupa Onet.pl S.A. w Krakowie i zagospodarowanie terenu wokół tego obiektu. Aneksem nr 1 zmieniono zakres prac (zlecono prace dodatkowe oraz dokonano wyłączeń z pierwotnie ustalonego zakresu prac), co spowodowało wzrost wynagrodzenia ryczałtowego o kwotę 298.812,13 zł do kwoty 64.313.603,95 zł netto. Pozostałe istotne warunki umowy nie ulegają zmianie. Umowa spełnia kryterium umowy znaczącej z uwagi na fakt, iż jej wartość wraz z Aneksem przekracza 10% kapitałów własnych Emitenta. Podstawa prawna: RMF GPW §5 ust.1 pkt.3
Mahatma Gandhi

Teresa
Starszy sierżant

Postautor: Teresa » 05 lis 2008 09:41

Tak, pojawiły się wyniki q3.
Jeśli ktoś potrzebuje Fundamentów i aktualnych wskaźników to tu do wglądu
http://www.stockwatch.pl/gpw/qumaksek.aspx

norton
Podporucznik

Postautor: norton » 07 lis 2008 17:36

QUMAK-SEKOM S.A. - Znaczny pakiet akcji – zmiana stanu posiadania ( 70 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom S.A. informuje, iż w dniu 6 listopada 2008 roku otrzymał od Powszechnego Towarzystwa Emerytalnego PZU S.A., działającego w imieniu Otwartego Funduszu Emerytalnego PZU „Złota Jesień” (dalej jako „Fundusz”) zawiadomienie na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 w związku z art. 87 ust.1 pkt 1a Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, że w wyniku zwiększenia kapitału zakładowego spółki Qumak-Sekom S.A. poprzez rejestrację akcji nowej emisji, ilość akcji posiadana przez Fundusz uprawnia do dysponowania poniżej 5% ogólnej liczby głosów w spółce. Po zmianie kapitału zakładowego Fundusz posiada 507.115 szt. akcji spółki, co stanowi 4,89% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu. Przed zmianą Fundusz posiadał 507.115 szt. akcji spółki, co stanowiło 5,01% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu. Podstawa prawna: Ustawa o ofercie - Art. 70 pkt 1
Mahatma Gandhi

evia
Plutonowy

Postautor: evia » 08 lis 2008 00:51

QUMAK-SEKOM S.A. - Znaczny pakiet akcji – zmiana stanu posiadania ( 70 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom S.A. informuje, iż w dniu 6 listopada 2008 roku otrzymał od Powszechnego Towarzystwa Emerytalnego PZU S.A., działającego w imieniu Otwartego Funduszu Emerytalnego PZU „Złota Jesień” (dalej jako „Fundusz”) zawiadomienie na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 2 w związku z art. 87 ust.1 pkt 1a Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, że w wyniku zwiększenia kapitału zakładowego spółki Qumak-Sekom S.A. poprzez rejestrację akcji nowej emisji, ilość akcji posiadana przez Fundusz uprawnia do dysponowania poniżej 5% ogólnej liczby głosów w spółce. Po zmianie kapitału zakładowego Fundusz posiada 507.115 szt. akcji spółki, co stanowi 4,89% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu. Przed zmianą Fundusz posiadał 507.115 szt. akcji spółki, co stanowiło 5,01% kapitału zakładowego i tyle samo głosów na walnym zgromadzeniu. Podstawa prawna: Ustawa o ofercie - Art. 70 pkt 1
od teraz nie muszą informować

Janosic
Starszy sierżant sztabowy

Postautor: Janosic » 09 lis 2008 09:54

Witam.

Zacznę od informacji dla tych, którzy mnie nie znają. Od trzech lat prowadzę firmę KPconsulting.
Od początku pod własnym nazwiskiem. Uruchomiłem ją przedstawiając na swojej stronie transakcje z rynku futures pokazujące ponad trzy tysięczną stopę zwrotu. Ten start z roku 2006 okazał się falstartem. Dostałem po D***. Nie doceniłem siły przeciwnika, którym jest przyglądający ci się „rynek”. Gdy robisz zysk zbyt dużym ryzykiem, wyłącznie kwestią czasu jest twoja porażka.

Mam nadzieję, iż choć niektórzy z Was docenią różnicę, w stosunku do „zawodowców” reklamujących swoje wybitne osiągnięcia wyłącznie Nickiem, zapewniającym nieskończoną ilość nowych żyć... w przypadku porażki. Osiągniecie mistrzostwa w tej dziedzinie wymaga przetrwania dużych ich ilości. Ja mam ich na koncie sporo. Mam też wybitne sukcesy i jeden problem. Do tej pory osiągałem wyłącznie sukcesy cząstkowe. Teraz przyszedł czas na sukces pełny.

W ciągu najbliższych kilku lat stworzę największy fundusz w Polsce do którego wejdzie milion naszych rodaków. Mam predyspozycje psychiczne i od czterech tygodni udawadniam predyspozycje zawodowe. Poniżej link do wątku w którym to czynię. Choć z jednej strony twierdzę, iż jestem w tej chwili najlepszym traderem w tym kraju ( można obejrzeć moje transakcje na rynku Forex ) z drugiej strony jestem lecąc cytatem z pewnego filmu „ w czarnej d.” Nie mogąc pogodzić się z porażką roku 2007 zakręcałem się coraz bardziej. Nie miałem rezerw.

Dlatego dziś moja propozycja dla tych, którzy mi zaufają jest specjalna. Ludzie mają tendencje do okazywania braku zaufania tym większego im bardziej ktoś obiecuje... Dlatego w skrócie tylko powiem, iż oprócz co miesięcznych zysków to co Wam proponuję jest również rodzajem opcji, która zabezpiecza 90 procent wszystkiego co zarobię w ciągu najbliższych trzech lat dla tych, którzy obejmą pierwsze sto Praw do Udziałów w mojej firmie. To bardzo ciekawa konstrukcja, ale szczegóły to już w umowie, którą rozsyłam zainteresowanym. Biorąc pod uwagę zyski, które cały czas pokazuję, zwrot z kapitału powinien nastąpić po kilku miesiącach. Gdy stworzę taką firmę jaką planuję, zwrot z tej inwestycji będzie gigantyczny.

Zapraszam do zapoznania się ze szczegółami.

http://www.parkiet.com/forum/viewtopic.php?t=135324

Pozdrawiam.
Krzysztof Perz

-0poukh
Młodszy chorąży

Postautor: -0poukh » 15 lis 2008 16:48

Te Janosik spier.. szukaj frajerów gdzie indziej :evil:
Obrazek

.WYPYCH!
Sierżant sztabowy

Postautor: .WYPYCH! » 18 lis 2008 16:51

WITAM

JESTEM NOWY I CHCIALBYM SIE PRZYWITAC

:evil:

norton
Podporucznik

Postautor: norton » 18 lis 2008 20:41

QUMAK-SEKOM S.A. - Aneks do znaczącej umowy ( 73 / 2008 )

Treść raportu:
Zarząd Qumak-Sekom S.A. (dalej jako „Emitent”) informuje, że w dniu dzisiejszym wpłynął do Spółki podpisany przez obie strony Aneks nr 3 datowany na 2.10.2008 r. do Umowy zawartej 12 marca 2007 roku ze spółką Warbud S.A. Przedmiotem wyżej wspomnianej Umowy jest wykonanie instalacji elektrycznych i teletechnicznych na budowie Centralnego Ośrodka Obliczeniowego i Centrali ZUS mieszczącej się przy ul. Szamockiej (Elbląskiej 13) w Warszawie. Aneksem nr 3 rozszerzono zakres rzeczowy robót, co skutkuje zwiększeniem wartości umowy o kwotę 2.580.257,79 zł netto, z kwoty 26.870.742,21 zł (z uwzględnieniem aneksu nr 1 i 2) do kwoty 29.451.000,00 zł netto. Pozostałe istotne warunki umowy nie ulegają zmianie. O zawarciu niniejszej Umowy Emitent informował raportem bieżącym nr 10/2007 z dnia 13 marca 2007 roku a o zawarciu aneksów raportem bieżącym nr 3/2008 z dnia 9 stycznia 2008 roku (aneks nr 1) oraz raportem bieżącym nr 51/2008 z dnia 22 lipca 2008 roku (aneks nr 2). Umowa spełnia kryterium umowy znaczącej z uwagi na fakt, iż jej wartość wraz z aneksami przekracza 10% kapitałów własnych Qumak-Sekom S.A. Podstawa prawna: RMF GPW §5 ust.1 pkt.3
Mahatma Gandhi

Wróć do „Akcje”

REKLAMA