IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA

dyskusja na temat instrumentów pochodnych
muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 14 maja 2014 22:24

pojawilo sie takie cos

http://megaupl0ad.org/archive/mt4%20plu ... ker%20free

ostrzegam przed sciaganiem i instalacja tego gooowna nie jest to zaden plugin - instaluje sie na wszystkich przegladarkach cos w rodzaju google i bardzo trudno to potem wyje-bac


marimba
Kapral
Posty: 5
Rejestracja: 17 cze 2014 08:41

Postautor: marimba » 17 cze 2014 10:00

niestety plugin dzialal ze starsza wersja mt4 teraz czekamy na nowy
jedyne co pozostaje to import poprzez DDE ...
Jest jeszcze jeden sposób - wrócić do wersji poniżej 6xx i zablokować aktualizację.
Dopóki będą obsługiwane wersje poniżej 6XX, będzie działało.
Narazie działa.

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 17 cze 2014 10:05

niestety plugin dzialal ze starsza wersja mt4 teraz czekamy na nowy
jedyne co pozostaje to import poprzez DDE ...
Jest jeszcze jeden sposób - wrócić do wersji poniżej 6xx i zablokować aktualizację.
Dopóki będą obsługiwane wersje poniżej 6XX, będzie działało.
Narazie działa.
cwiczylem z przywracanie systemu ale dzialalo to na chwile
moglbys podeslac linka z wersja ponizej szesciu

marimba
Kapral
Posty: 5
Rejestracja: 17 cze 2014 08:41

Postautor: marimba » 17 cze 2014 10:18

Linki nie mam, sam zrobiłem to inaczej.
Mam zwyczaj robienia częstych kopii, i w momencie zmiany wersji na tą "trefną" podmieniłem folder MT na starszy. Pomimo że miałem już zmiany związane z tą nową (aktualizacja), udało się to skutecznie zablokować.
W tej chwili nie mam dostępu do komp. ze starą wersją. Jeżeli będzie to potrzebne, to po prostu prześlę ten folder.

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 17 cze 2014 10:21

powiem szczerze ze to tez cwiczylem tez robie sobie archeo raz na tydzien z danymi i programami ale nadpisanie katalogu nic nie dalo

marimba
Kapral
Posty: 5
Rejestracja: 17 cze 2014 08:41

Postautor: marimba » 17 cze 2014 10:26

Oprócz nadpisania trzeba zablokować aktualizacje (pisałem o tym wyżej)

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 17 cze 2014 10:32

tzn ?

marimba
Kapral
Posty: 5
Rejestracja: 17 cze 2014 08:41

Postautor: marimba » 17 cze 2014 10:39

tutaj
http://forum.comparic.pl/viewtopic.php?f=9&t=2385
@alx to opisał.
W sytuacji kiedy już to qrestwo wlazło, trzeba zrobić trochę więcej.
Trochę pokombinowałem dodatkowo, ale o tym mogę dokładniej napisać, jak będę miał dostęp do komp. z tym MT.

edit
obecnie mam to na win7

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 17 cze 2014 10:43

dzieki poczytam i pocwicze w sobote na razie zassysam przez DDE

marimba
Kapral
Posty: 5
Rejestracja: 17 cze 2014 08:41

Postautor: marimba » 10 mar 2015 15:10

Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje, to
to http://www.forexfactory.com/showthread.php?p=7853682
działa.
Poprzerabiałem to trochę pod siebie i działa.

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 14:03

dla przypomnienia import danych z MT4 so amibrokera za pomoca DDE

1-otwieramy MT4 i wchodzimy w zakladke Narzedzia->Opcje
ustawiamy wszystko tak

Obrazek

2-otwieramy amibrokera i tworzymy nowa baze danych czyli zakladka Plik->New->Datebase...
i sobie tworzymy nowa baze np niech to bedzie na dysku C: baza o nazwie MT4
ustawiamy wsio tak jak na rysunku

Obrazek

klikamy na Configure i robimy taki manewr
Obrazek

i teraz to juz bajka

w prawym dolnym rogu mamy na zolto takie okienko z napiswm WAIT

Obrazek

klikamy na nie prawym przyciskiem myszy i robimy RECONECT
i okienko sie nam zazieleni

Obrazek

teraz to juz tylko dopisanie instrumentow nas interesujacych i mamy notowania on-line
nalezy tylko pamietac ze w ten desen bedziemy mieli tylko dane kiedy pracuje mt4 i amibroker
po nowym uruchomieniu obu programow niezbedna jest aktualizacja przez CEntrum histerii poniewaz bedziemy mieli dziure w notowaniach

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 14:40

trzeba właczyć create zeby właczyła sie konfiguracja, czy w tym wyrazenu ma byc wykrzyknik czy cos innego?
{Field}!{Ticker}
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 14:43

jezeli juz masz baze to

Plik-> Database settings

i masz to okienko otwatre

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 14:48

tutaj sobie wybierasz i potem zostawiasz w tej postaci jak widac czyli kasujesz to co jest puste

Obrazek

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 14:52


i teraz to juz bajka

w prawym dolnym rogu mamy na zolto takie okienko z napiswm WAIT

Obrazek

klikamy na nie prawym przyciskiem myszy i robimy RECONECT
i okienko sie nam zazieleni

Obrazek

teraz to juz tylko dopisanie instrumentow nas interesujacych i mamy notowania on-line
nalezy tylko pamietac ze w ten desen bedziemy mieli tylko dane kiedy pracuje mt4 i amibroker
po nowym uruchomieniu obu programow niezbedna jest aktualizacja przez CEntrum histerii poniewaz bedziemy mieli dziure w notowaniach
niestety ta bajka nie ma morału, nic sie nie chce zazielenic, przeladowalem mt4, przeladowalem amika i nic, moze przeladowac kompa?
moja lista ignorantów:


Wróć do „Kontrakty, opcje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości