Jakie koszta otwarcia małej gastronomii
Powrót do góry Post Jakie koszta otwarcia małej gastronomii
Wysłany: Wto, 03 Lis 2015, 15:21
Czy ktos kto jest zaznajomiony w temacie mógłby mi powiedzieć jakie są koszty otworzenia małej gastronomii i jakie są wymogi sanepidu?

nie wliczam wynajmu lokalu i opłat, chodzi o sam sprzet niezbędny.

będę wdzięczna za pomoc - pozdrawiam.
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 03 Lis 2015, 18:53
Możesz się sama zorientować w cenach mebli oraz sprzętu. Na przykład tutaj masz spory sklep z takim wyposażeniem: http://multigastro.pl/category/meble-ze-stali-nierdzewnej - jest tam sporo mebli ze stali nierdzewnej. Myślę,ze najmniej trzeba tutaj szykować ok 20-30 tys. złotych. Nie oszczędzaj na meblach oraz sprzęcie. Warto jest kupić coś co posłuży Ci na lata a nie coś co będziesz musiała wymienić.
Proponuję postarać się jeszcze o dotacje z urzędu pracy oraz z ue.
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 04 Lis 2015, 23:56
Budkę z kebabem można otworzyć za 10 tys. Nie są to wysokie koszty.
Powrót do góry Post
Wysłany: Czw, 05 Lis 2015, 0:04
fijek napisał:
Budkę z kebabem można otworzyć za 10 tys. Nie są to wysokie koszty.



A KEBABA SAM MOŻESZ ROBIĆ I MIEĆ ZAYEBISTEGO A NIE BRAĆ WYNALAZKI Z MASÓWKI Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool
_________________
Nazywanie kogoś idiotą nie jest obelgą tylko diagnozą.
Nie doradzam,mam swoje zdanie.
Kontrowersje są porównaniem ludzkich umysłów.
Nigdy nie wiesz co przyniesie los.
Polityka to syf !
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 17 Lis 2015, 10:30
Na pewno nie jest to najtanszy interes, sprzęt, wynajęcie lokalu, współpraca z jakimś biurem rachunkowym białystok to nie będzie taki tani interes:) Ale dla chcącego nic trudnego.
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 18 Lis 2015, 16:59
To tak jak z autem. Będziesz jeździł zarówno matizem, jak i mercedesem. Możesz sprzedawać kebab, albo ośmiorniczki.Odpowiedź trudna, nawet szklana kula nie da rady.
Wyposażenie na ogłoszeniach z drugiej ręki będzie taniej. Sanepid to wymogi co do pomieszczeń i wyposażenia. Przede wszystkim atesty, do przemysłu spożywczego, cukierniczego, skrzynki na chleb erg-system produkuje z zachowaniem wszelkich norm i certyfikatów.
Samo dostosowanie lokalu może kosztować krocie.
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 16 Cze 2017, 13:23
Pamiętaj że sprzęty swoje kosztują, a najlepiej jest mieć wszystko jak najwyższej jakości, by nie mieć potem do czynienia z niemiłymi niespodziankami. Dlatego właśnie polecam zapoznać się z ofertą sklepu Qgast, w którym znajdziesz wszystko czego potrzeba, do otworzenia własnego lokalu gastronomicznego.
Wyświetl posty z ostatnich:  
Strona 1 z 1

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach