INFINITY [IFY] cz.2 *New Connect*

wszystko na temat spółek publicznych
Edgaar
Chorąży sztabowy
Posty: 5026
Rejestracja: 17 gru 2008 16:22
Lokalizacja: Pomorze Zachodnie

Postautor: Edgaar » 20 lip 2010 14:10

O co w tej spółce chodzi? Zarząd z niej w.rdala, były prezes wyzywa na swoim blogu od kundli.. Co to rukwa jest? Czemu tym oszołomom i prostakom dajecie swoje pieniądze? Naprawdę się nie szanujecie..? :roll:

Cytat z Tymochowicza : "Całe“ stada hien i pospolitych kundli“ – rzuciło się na nasz portal, wylewając pomyje na coś, co było w fazie przedwstępnej i chyba na początku – najmniej istotne.."
to tylko z forum :-)
Powiem Ci, że mi to przez myśl przeszło.. Nie zdziwiłbym się, jakby materiał genetyczny pobierali sobie nawzajem. "Tylko" i Tymochowicz. W jakiejś ustronnej kapsule.
Obrazek

REKLAMA


infinity
Sierżant sztabowy
Posty: 194
Rejestracja: 03 mar 2010 15:24

walek max

Postautor: infinity » 20 lip 2010 14:14

tymoch zwial ze spolki. dzis jego czlowiek z rady. wladze przejeli jego wspolnicy. moim zdaniem na jego du..pie zalozyli firme wykorzystali jego nazwisko dzis zostal martwy projekt oraz brykczynski i konopczyski dwa cwaniaki . polecam strone spolki http://www.infinitysa.pl/index.php nawet nikt nie zadal sobie trudu zeby wpisac cokolwiek do 2 miesiecy za to placicie barany 50 pare groszy

smu_tny
Chorąży
Posty: 976
Rejestracja: 16 kwie 2008 08:28

Postautor: smu_tny » 20 lip 2010 14:14

O co w tej spółce chodzi? Zarząd z niej w.rdala, były prezes wyzywa na swoim blogu od kundli.. Co to rukwa jest? Czemu tym oszołomom i prostakom dajecie swoje pieniądze? Naprawdę się nie szanujecie..? :roll:

Cytat z Tymochowicza : "Całe“ stada hien i pospolitych kundli“ – rzuciło się na nasz portal, wylewając pomyje na coś, co było w fazie przedwstępnej i chyba na początku – najmniej istotne.."
to tylko z forum :-)
Powiem Ci, że mi to przez myśl przeszło.. Nie zdziwiłbym się, jakby materiał genetyczny pobierali sobie nawzajem. "Tylko" i Tymochowicz. W jakiejś ustronnej kapsule.
Najpierw przyzwyczaił do siebie ludzi na forum na Petrol-Inv. ale jego głownym celem było naganianie na kupno tutaj zwróć uwagę że zniknął, dał się zbanować dokładnie w tym samym czasie kiedy Tymoch zrezygnował z prezesury. To nie jest przypadek.

Kot Da Vinci
Starszy chorąży
Posty: 1307
Rejestracja: 15 kwie 2008 13:00

Postautor: Kot Da Vinci » 20 lip 2010 14:20

ten pan

Obrazek

ubrał nie tylko was

Obrazek


:lol: :lol:
X X :lol:
Obrazek
dawniej znany jako Kangaroo

merlinxp
Młodszy chorąży sztabowy
Posty: 3904
Rejestracja: 08 kwie 2006 12:41

Postautor: merlinxp » 20 lip 2010 14:20

...chyba że dopuszczą pozostałe 7,5 mln akcji. Wtedy rzeźnia
Obrazek

Kot Da Vinci
Starszy chorąży
Posty: 1307
Rejestracja: 15 kwie 2008 13:00

Postautor: Kot Da Vinci » 20 lip 2010 14:21

a tu główna serwerownia

Obrazek

:lol:
X X :lol:
Obrazek
dawniej znany jako Kangaroo

Sputnik
Porucznik
Posty: 24456
Rejestracja: 20 sty 2006 12:59
Lokalizacja: Warszawa / Szczecin

Postautor: Sputnik » 20 lip 2010 14:36

INFINITY SA powołanie prezesa zarządu

20.07. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 25/2010

Zarząd Spółki Infinity SA informuje, że dnia 20 lipca 2010 uchwałą Rady Nadzorczej powołano pana Waldemara Kurek-Mosakowskiego na stanowisko Prezesa Zarządu Infinity SA.

Pan Waldemar Kurek-Mosakowski jest absolwentem Wyższej Szkoły Zarządzania Polish Open University w Warszawie. Ma duże doświadczenie menedżerskie w realizacji projektów wydawniczych, internetowych i mobilnych. Wcześniej pracował m.in. w Edipresse Polska S.A., MigutMedia S.A., MNI S.A.

Podstawa Prawna: § 3 ust. 2 pkt.11 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje Bieżące i Okresowe przekazywane w Alternatywnym Systemie Obrotu na rynku NewConnect".

kom ebi mra
Dwoma najpotężniejszymi wojownikami są cierpliwość i czas.
( hr. Lew Tołstoj )

multis1
Chorąży sztabowy
Posty: 4946
Rejestracja: 14 kwie 2005 17:28

Postautor: multis1 » 20 lip 2010 14:44

czyli mozna wchodzić ponownie

merlinxp
Młodszy chorąży sztabowy
Posty: 3904
Rejestracja: 08 kwie 2006 12:41

Postautor: merlinxp » 20 lip 2010 14:49

chyba się nada...

http://www.goldenline.pl/waldemar-kurek-mosakowski


Waldemar Kurek-Mosakowski
Pełen pomysłów, gotowy na wyzwania.



...
Firma: Wydawnictwo TE-JOT (od 2000-12 do 2002-06)
Stanowisko: Dyrektor Marketingu i Reklamy

Obowiązki:
Wprowadzenie na rynek nowego czasopisma wnętrzarskiego „Weranda”.
Zarządzaie marketingiem i reklamą produktów: miesięcznik „Wróżka” i tygodnik „Gwiazdy Mówią”
...
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010 14:50 przez merlinxp, łącznie zmieniany 1 raz.

lover_tesco2
Młodszy chorąży sztabowy
Posty: 3799
Rejestracja: 29 lis 2009 12:21

Postautor: lover_tesco2 » 20 lip 2010 14:50

czyli mozna wchodzić ponownie
gdzie ...qarva????...do kapsuły? :shock: :shock: :D

Kot Da Vinci
Starszy chorąży
Posty: 1307
Rejestracja: 15 kwie 2008 13:00

Postautor: Kot Da Vinci » 20 lip 2010 14:51

chyba się nada...

http://www.goldenline.pl/waldemar-kurek-mosakowski


Waldemar Kurek-Mosakowski
Pełen pomysłów, gotowy na wyzwania.



...
Firma: Wydawnictwo TE-JOT (od 2000-12 do 2002-06)
Stanowisko: Dyrektor Marketingu i Reklamy

Obowiązki:
Wprowadzenie na rynek nowego czasopisma wnętrzarskiego „Weranda”.
Zarządzaie marketingiem i reklamą produktów: miesięcznik „Wróżka” i tygodnik „Gwiazdy Mówią”
...
Hobby:
Kręgle, dart, bilard, edukacyjne gry umysłowe, turystyka, dobry film, sport (ogólnie)

musi się udać

:lol:
X X :lol:
Obrazek
dawniej znany jako Kangaroo

TIV5
Chorąży sztabowy
Posty: 6380
Rejestracja: 09 paź 2007 01:34
Lokalizacja: Tasmania
Kontakt:

Postautor: TIV5 » 20 lip 2010 14:56

ten pan

Obrazek

ubrał nie tylko was

Obrazek


:lol: :lol:
:shock:

Dziewczyna szamana ma akcje, nie wierzę. :lol:

optymistyczny
Podporucznik
Posty: 14968
Rejestracja: 14 wrz 2006 20:32

Postautor: optymistyczny » 20 lip 2010 14:59

ciekawe rzeczy o piotrze t. pisza: http://www.piotrtymochowicz.com/cala-pr ... mochowicz/

a we mnie osobnik nizej:

Obrazek

Obrazek

budzi zaufanie 8)
Ostatnio zmieniony 20 lip 2010 15:10 przez optymistyczny, łącznie zmieniany 1 raz.

TIV5
Chorąży sztabowy
Posty: 6380
Rejestracja: 09 paź 2007 01:34
Lokalizacja: Tasmania
Kontakt:

Postautor: TIV5 » 20 lip 2010 14:59

Obrazek

Kod: Zaznacz cały

Pierogi z jagodami Iza Frycz 2006-07-11, ostatnia aktualizacja 2005-07-10 19:23 Czy może być danie bardziej odpowiednie na letni obiad, podwieczorek lub kolację niż pierożki z delikatnym jagodowym nadzieniem? Przepadają za nimi wszyscy, zwłaszcza dzieci. Jeśli jeszcze nigdy nie robiłaś takich pierogów albo uważasz, że nigdy ci się nie udają, ten odcinek elementarza jest właśnie dla ciebie. Pierogi są specjalnością polskiej kuchni, jednym z jej znaków rozpoznawczych. Dorośli preferują takie z pikantnym nadzieniem (np. z mięsa i warzyw, z kaszy, kapusty i grzybów), a dzieci - ze słodkim, owocowym lub serowo-owocowym. Podstawą jednych i drugich pierożków jest dobre ciasto - zwarte, ale nie za twarde i nierozpadające się podczas gotowania. Niektórzy zagniatają je z żółtkiem (jedno na 50 dag mąki) inni bez, a jeszcze inni wolą pierogi z ciasta drożdżowego - pieczone lub smażone. Do słodkich farszów lepsze są pierogi gotowane, ulepione ze zwykłego ciasta pierogowego. Ja po wielu eksperymentach zostałam przy prostym i bardzo delikatnym w smaku uniwersalnym cieście, zagniatanym z dodatkiem oleju i wrzącej (tak, tak!) wody. I właśnie takie dziś wszystkim polecam. Przygotuj Na ciasto: około 50 dag (3 szklanki) mąki (plus trochę do podsypywania ciasta) około szklanki wody (najlepiej oligoceńskiej) łyżkę oleju. Na farsz: około 1 kg dorodnych czarnych jagód 2 łyżki cukru. Będą ci też potrzebne dość duży garnek spora miska na ciasto stolnica wałek do ciasta szklanka z cienkiego szkła lub specjalny przyrząd do wycinania ciasta i lepienia pierożków drewniana łyżka durszlak sitko łyżka cedzakowa łyżeczka widelec talerzyk półmisek i ściereczka. Przygotuj ciasto Zanim weźmiesz się do tej roboty, starannie przebierz jagody, wypłucz je ostrożnie, tak by się nie pogniotły i nie puściły soku. Osącz na sitku, a potem rozłóż jedną warstwą na dużej ściereczce lub podwójnie złożonym papierowym ręczniku, by dobrze obeschły. Posyp stolnicę mąką, żeby nie przyklejało się do niej ciasto w czasie zagniatania. Przesiej mąkę do większej miski i powoli dolewaj zagotowaną gorącą wodę, cały czas mieszając, oczywiście widelcem, nie ręką. Na końcu wlej olej. Gęstą masę przełóż na stolnicę i, gdy przestygnie, starannie zagnieć, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne i nie będzie lepić się do rąk. Jeśli okaże się za rzadkie, podsyp je mąką, a jeśli za gęste - dolej odrobinę wody i ponownie je zagnieć. Gotowe ciasto uformuj w kulę lub podłużny bochenek, zostaw w misce, przykryj ściereczką i odstaw na kwadrans, by "odpoczęło". Rozwałkuj ciasto na cienki placek Najpierw długim, ostrym nożem przekrój je na pół. Jedną część przełóż na stolnicę posypaną mąką, rozpłaszcz i potrzyj umączoną dłonią. Drugą zostaw w misce i przykryj ściereczką lub pokrywką, by nie wysychało. Teraz posyp wałek dłonią wcześniej zanurzoną w mące i wałkuj porcję ciasta raz koło razu - od środka do brzegów, mocno naciskając na wałek. Silniej przyciskaj w miejscach, gdzie wyczuwasz większą wypukłość - ciasto musi być równe. Co jakiś czas przesuwaj placek po stolnicy, żeby się do niej nie przyklejał. Jeśli to się jednak zdarzy, oderwij je delikatnie (jeśli trzeba, pomóż sobie nożem) i podsyp mąką. Gdy natomiast ciasto przyklei się do wałka, oderwij je i potrzyj wałek umączoną dłonią. A jeśli do stolnicy - przy odrywaniu pomóż sobie nożem, przyciskając jego ostrze do stolnicy. Możesz też co jakiś czas potrzeć wałek dłonią wcześniej leciutko natłuszczoną olejem, ale musisz to robić z wyczuciem, żeby nie nasycać ciasta tłuszczem. Ciasto na pierogi powinno być jak najcieńsze, ok. 1,5-2 mm. Uformuj pierogi Zanurz brzegi suchej szklanki z cienkiego szkła w mące i wykrawaj z placka krążki - jeden przy drugim. Skrawki, które ci zostaną, połóż pod ciasto w misce. Do wycinania ciasta i lepienia pierogów możesz użyć specjalnego przyrządu, ale na początek radzę ci zrobić to tradycyjną metodą. Połóż placuszek na dłoni, a drugą ręką uważnie, by nie poplamić brzegów, nałóż na środek lekko czubatą łyżeczkę osuszonych jagód - taka porcja będzie w sam raz na tę wielkość placuszka. Szybciutko złóż krążek na pół, złącz i delikatnie przyciśnij oba brzegi ciasta, a następnie chwytaj ten "szew" opuszkami palców (nie paznokciami!) i raz koło razu mocno uciskaj, najpierw w jedną, potem w drugą stronę. Zlepiony pierożek kładź na oprószoną mąką czystą ściereczkę, deskę lub tacę. W ten sam sposób uformuj pierogi ze wszystkich krążków ciasta. Postaraj się zrobić to tak sprawnie, jak tylko potrafisz, bo placuszki szybko wysychają. Dla pewności możesz przykryć je ledwie wilgotną bawełnianą ściereczką. I co bardzo ważne - staraj się nie porozgniatać jagód, bo w przeciwnym razie trudno ci będzie skleić pierogi, a farsz może wyciekać w czasie gotowania. Tuż przed zlepieniem pierożka możesz posypać owoce odrobinką cukru. Niektórzy lekko oprószają jagody mąką ziemniaczaną lub zrumienioną bułką tartą, chcąc w ten sposób "związać" ewentualnie wyciekający sok. Ja tego nie robię, bo uważam, że pierogi z jagodami niczym niedoprawianymi są delikatniejsze w smaku. Ugotuj i podaj na stół Do dużego płaskiego garnka wlej ok. 3-4 litrów osolonej zimnej wody, postaw go na małym ogniu. Tymczasem zagnieć odłożone ciasto razem ze skrawkami spod spodu i dokładnie powtórz te same czynności jak podczas robienia pierwszej porcji pierogów. Zanim skończysz, woda powinna zacząć wrzeć. Ostrożnie włóż do garnka połowę pierogów. Najpierw opadną na dno. Mieszaj więc je, delikatnie wodząc drewnianą łyżką po bokach i dnie garnka, żeby się nie posklejały i nie przywarły do naczynia. Gdy wszystkie wypłyną, gotuj je jeszcze 2 minuty. Potem wyłącz gaz i wyławiaj pierogi łyżką cedzakową, a po chwili ostrożnie przekładaj je na durszlak lub wprost na półmisek. Pierogi z jagodami możesz podać na ciepło lub na zimno z różnymi sosami: śmietaną wymieszaną z cukrem waniliowym i zwykłym cukrem lub musem z owoców leśnych, jogurtem owocowym albo lekko posłodzonym roztopionym masłem wymieszanym ze zrumienioną bułką tartą. Jeśli trochę pierożków zostanie ci z obiadu, osuszone lub lekko natłuszczone włóż do miseczki, przykryj folią i trzymaj w lodówce. Na drugi dzień możesz je odgrzać lub podać na zimno. Jeśli natomiast zechcesz od razu zrobić pierogi na dwa-trzy obiady, po zlepieniu część przeznaczoną na później rozłóż luźno na talerzach i porcjami zamrażaj. Potem powkładaj do torebek, szczelnie je zamknij i włóż do zamrażalnika. Mogą tam poleżeć nawet dwa tygodnie.
http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domow ... 13578.html

Robin_292808
Młodszy chorąży
Posty: 510
Rejestracja: 05 mar 2010 12:23
Lokalizacja: Sherwood

Postautor: Robin_292808 » 20 lip 2010 15:23

CH.M.W.D. nygusowi. Ludzi, którzy mu zaufali szkoda, ale mam nadzieję, ze większość spekulantów grających na tym ***, zostanie umoczona. Niektórych spółek nie powinno się dotykać WCALE.
Ja osobiście za sam obleśny wygląd reki bym mu nie podał, a za to co o nim słyszałem.. Ehh..
Obrazek
.


Wróć do „Akcje”

REKLAMA

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 59 gości