Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA
Powrót do góry Post IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA
Wysłany: Sob, 04 Maj 2013, 22:27
juz prosciej nie wytlumacze w mt4 NARZEDZIA ->CENTRUM HISTORII



i np dla miedzi tygodniowy



musisz zapisac to bez tych cyferek masz tak FCOPPER43200.csv
a masz miec tak FCOPPER.csv i to zapisujesz sobie w katalogu o nazwie np tydzien



tak samo postepujesz z innymi interwalami jak juz to zapiszesz to wtedy postepujesz zgodnie z tym

http://www.marketcalls.in/amibroker/importing-intraday-ieod-data-from-metatrader-to-amibroker.html
i nie ma chooja we wsi bo sam tak robilem

jeszcze raz

1 utworz sobie kilka katalogow na rozne interwaly
gdzie bedziesz sobie zapisywak dane
2 pobrane pliki z mt4 nie moga miec rozszerzen cyfrowych poniwaz amibroker bedzie interpretowal to jako rozne walory
3 pobiez z mt4 dane i zapisz w odpowiednim katalogu

4 teraz postepuj po kolei wg obrazkow















teraz mozesz juz importowac poprzez FILE->IMPORT ASCII bez tego calego ustawiania amibriker sam dopisze dane
_________________
ancora imparo
idiotom nie odpowiadam
Powrót do góry Post
Wysłany: Sob, 04 Maj 2013, 22:52
teraz bezposrednia wspolpraca mt4 z amikiem

wchodzimy tu

http://www.marketcalls.in/amibroker/mt4-plugin-for-amibroker.html

i pobieramy to




czynimy wszystko jak w opisie nalezy zwrocic uwage na pkt 5 i 6
i najwazniejsze
3.open dos prompt and enter command
[cd C:\Program Files\AmiBroker]
[rateserver.exe /regserver]
ten punk nalepiej zrobic tak najprosciej wejsc tu
komputer -> windows -> system32 i skopiowac

do katalogu AMIBROKERA wtedy bardzo wazne uruchamiamy cmd.exe jako administrator w przeciwnym razie bedzie wywalalo bleda i wystarczy tylko wpisac rateserver.exe /regserver

5.copy exp.mqh to C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\include
click exp.mqh and compile
6.copy exportfb.mq4 to C:\Program Files\MetaTrader 4\experts
click exportfb.mq4 and compile

kompilacje wykonujemy z poziomu mt4 czyli otwieramy MT4 naciskamy klawisz F4
i mamy



czyli plik-> otworz

i

i kombinujemy




i juz prawie wiecha jeszcze tylko trzeba terminal.exe Broker.exe RateServer.exe ustawic jak nizej



teraz nie pozostalo juz nic do zrobienia tylko reset kompa i mamy dane w czasie rzeczywistym

i jeszcze uwaga nie ja to wszystko wymyslilem
_________________
ancora imparo
idiotom nie odpowiadam
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 17 Maj 2013, 7:52
tu znajdziecie miedzy innymi opis jak mozna korzystac z amibrokera niezarejestrowanego

http://www.youtube.com/watch?v=65DzfPSs7cA&feature=player_embedded#!
_________________
ancora imparo
idiotom nie odpowiadam
Powrót do góry Post
Wysłany: Sob, 29 Cze 2013, 14:31
pojawilo sie narzedzie do zapisywania danych w formacie csv a wiec glowny problem brak zapisu danych niezarejestrowanego amibrokera zostal rozwiazany ponizej kod
fh = fopen( "c:\\AmiBackup\\"+Name()+".csv", "w");
if( fh )
{
fputs( "Ticker,Date,Open,High,Low,Close,Volume \n", fh );
y = Year();
m = Month();
d = Day();
r = Hour();
e = Minute();
n = Second();
for( i = 0; i < BarCount; i++ )
{
fputs( Name() + "," , fh );
ds = StrFormat("%02.0f-%02.0f-%02.0f,",
y[ i ], m[ i ], d[ i ] );
fputs( ds, fh );

ts = StrFormat("%02.0f:%02.0f:%02.0f,",
r[ i ],e[ i ],n[ i ] );
fputs( ts, fh );

qs = StrFormat("%.4f,%.4f,%.4f,%.4f,%.0f\n",
O[ i ],H[ i ],L[ i ],C[ i ],V[ i ] );
fputs( qs, fh );
}

fclose( fh );
}

Buy = 0;


aby to zadzialalo nalezy na dysku c:\ utworzyc katalog
AmiBackup

i teraz w zaleznosci jaki interwal maly ustawiony nastepuje eksport danych do pliku o nazwie naszego instrumentu czyli np
FUS500 tutaj przykladowo 15 min zapis cfd fus500



czyli przed zakonczeniem pracy uruchamiamy nasze lekarstwo i mamy zapisane dane
teraz w druga strone aby zimporowac zapisane dane
otwieramy nasz plik i usuwamy ten wiersz z etykietami


i jedziemy jak nizej

zakladka FILE-> Import Wizard





tutaj nic nie zmieniamy

image hosting photobucket

i praktycznie mamy amiego za friko
Powrót do góry Post
Wysłany: Sob, 29 Cze 2013, 15:11
tutaj juz poprawiony kod bez wiersza etykiety

_SECTION_BEGIN("Export ");
fh = fopen( "c:\\AmiBackup\\"+Name()+".csv", "w");
if( fh )
{
fputs( "", fh );
y = Year();
m = Month();
d = Day();
r = Hour();
e = Minute();
n = Second();
for( i = 0; i < BarCount; i++ )
{
fputs( Name() + "," , fh );
ds = StrFormat("%02.0f-%02.0f-%02.0f,",
y[ i ], m[ i ], d[ i ] );
fputs( ds, fh );

ts = StrFormat("%02.0f:%02.0f:%02.0f,",
r[ i ],e[ i ],n[ i ] );
fputs( ts, fh );

qs = StrFormat("%.4f,%.4f,%.4f,%.4f,%.0f\n",
O[ i ],H[ i ],L[ i ],C[ i ],V[ i ] );
fputs( qs, fh );
}

fclose( fh );
}

Buy = 0;
_SECTION_END();


czyli import/eksport bez ingerencji w plik csv
Powrót do góry Post
Wysłany: Czw, 18 Lip 2013, 20:32
teraz dopiero zauwazylem ze tutaj

http://www.amibroker.com/download.html

jest trialware czyli 30 dni darmochy ale nie sprawdzalem tego
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 01 Lis 2013, 20:45
powinienem to umiescic na samym poczatku
teraz ktos mi przypomnial wiec podaje

http://amizone.prv.pl/dopisywaczbossaeod.html
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 20 Gru 2013, 17:34
Jest teraz dostępny jeszcze nowy program Pobieracz GPW:
www.pobieracz.stoploss.pl

Importuje dane EOD z Bossa.pl i FINFO.pl bezpośrednio do AmiBrokera.
Powrót do góry Post
Wysłany: Pią, 20 Gru 2013, 17:39
amitrader napisał:

dzieki za podlaczenie sie do tematu i za wiadomosc o nowosciach
pozdr
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 29 Sty 2014, 21:34
jeszcze jedna uwaga poniewaz dopiero teraz wyszedl problem
aby wspolpraca mt4 z amibrokerem zadzialala nalezy w mt4 w nawigatorze uruchomic exportFB

Powrót do góry Post
Wysłany: Nie, 16 Mar 2014, 10:09
MetaQuotes Software Corp wprowadzil aktualizacje MT4 a glownie zmiana polrga na ulepszeniu jezyka MQL4

http://www.microsofttranslator.com/bv.aspx?from=&to=pl&a=http%3A%2F%2Fforum.mql4.com%2F60555

i niestety stary plugin jest juz nieaktualny
Powrót do góry Post
Wysłany: Sro, 26 Mar 2014, 19:45
na obecna chwile jedyna mozliwosc przesylania danych z MT4 do amibrokera jest opisana tutaj nalezy zwrocic uwaga przy konfigurowaniu bazy danach na



tak to wyglada w realu



drobna niedogodnosc polega na tym ze nie istnieje tutaj mozliwosc importu danych historycznych a wiec nalezy kazdorazowo po rozpoczeciu pracy zaimportowac dane z MT4 z centum historii lub wylaczac komputer raz na tydzien
Powrót do góry Post
Wysłany: Pon, 05 Maj 2014, 18:47
m-1uminek napisał:
teraz bezposrednia wspolpraca mt4 z amikiem

wchodzimy tu

http://www.marketcalls.in/amibroker/mt4-plugin-for-amibroker.html

i pobieramy to




czynimy wszystko jak w opisie nalezy zwrocic uwage na pkt 5 i 6
i najwazniejsze
3.open dos prompt and enter command
[cd C:\Program Files\AmiBroker]
[rateserver.exe /regserver]
ten punk nalepiej zrobic tak najprosciej wejsc tu
komputer -> windows -> system32 i skopiowac

do katalogu AMIBROKERA wtedy bardzo wazne uruchamiamy cmd.exe jako administrator w przeciwnym razie bedzie wywalalo bleda i wystarczy tylko wpisac rateserver.exe /regserver

5.copy exp.mqh to C:\Program Files\MetaTrader 4\experts\include
click exp.mqh and compile
6.copy exportfb.mq4 to C:\Program Files\MetaTrader 4\experts
click exportfb.mq4 and compile

kompilacje wykonujemy z poziomu mt4 czyli otwieramy MT4 naciskamy klawisz F4
i mamy



czyli plik-> otworz

i

i kombinujemy




i juz prawie wiecha jeszcze tylko trzeba terminal.exe Broker.exe RateServer.exe ustawic jak nizej



teraz nie pozostalo juz nic do zrobienia tylko reset kompa i mamy dane w czasie rzeczywistym

i jeszcze uwaga nie ja to wszystko wymyslilem



Zrobiłem wg instrukcji nawet dla dwóch amibrokerów i jest sygnał połączenia ale dane mam nie z bieżącej sesji.Czy ten plugin jest do offlinu?.
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 06 Maj 2014, 7:50
tomold napisał:


niestety plugin dzialal ze starsza wersja mt4 teraz czekamy na nowy
jedyne co pozostaje to import poprzez DDE co niestety wiaze sie z wieloma niedogodnosciami a glowna to taka ze nie mozna zassac danych historycznych i tutaj albo nie wylaczamy kompa od niedzieli do piatku ewentualnie po kazdym uruchomienie dane trzeba zaimportowac z centrum historii najlepiej 1 minutowe
jest to opisane wyzej
Powrót do góry Post
Wysłany: Wto, 06 Maj 2014, 22:18
dziękuję za fatygę, jak coś znajdę to wpiszę.

pozdrawiam
Wyświetl posty z ostatnich:  
Strona 1 z 6 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)

Skocz do:  

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach