IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA

dyskusja na temat instrumentów pochodnych
podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 17:17

nic nie musisz odintalowac
pobierasz sobie 32-bitowego instalujesz i uruchamiasz plik licencyjny na 32-bitowego
powinienes miec dwie ikonki na pulpicie
dobra mam dziewicza i aktywna wersje 32, co mam teraz zrobic, czy wystarczy tylko to co dzisiaj pisales?
moja lista ignorantów:


muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 17:19

powinno
a jak nie to bedziemy kombinowac dalej
bo to qurwa ma dzialac
na pocieszenie dodam ze tez mialem z tym klopoty na poczatku

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 17:42


klikamy na nie prawym przyciskiem myszy i robimy RECONECT
i okienko sie nam zazieleni

Obrazek

teraz to juz tylko dopisanie instrumentow nas interesujacych i mamy notowania on-line
nalezy tylko pamietac ze w ten desen bedziemy mieli tylko dane kiedy pracuje mt4 i amibroker
po nowym uruchomieniu obu programow niezbedna jest aktualizacja przez CEntrum histerii poniewaz bedziemy mieli dziure w notowaniach
niestety znowu to samo nie chce sie zazielenic, a co to sa za procenty po tym WAIT bo widze u ciebe w tysiacach cos 2425% a u mnie tylko 50%
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 18:40

nie wiem gdzie robisz blad
utworzylem nowa baze o nazwie podolski i to dziala

Obrazek

Obrazek

Obrazek

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 18:43

moze zobacz czy masz identyczna zgodnosc w MT4 i amibrokerze
prawy przycisk myszy -> Wlasciwosci->Zgodnosc

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 18:47

i musisz dokladnie przepisac nazwe instrumentu bo u mnie US500_ jest ok
a US500 nie dziala
gdzies robisz drobny blad tylko pytanie gdzie on tkwi

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 18:52

i na spokojnie bez paniki i zrazania sie nie jestes wyjatkiem skoro to u wszystkich dziala to i u ciebie musi nie jestes lepszy od innych

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 18:55

i najwazniejsze aby sie zaswiecil ten kwadracik na zielono
potem juz bedzie z gorki

po minucie bedziesz mial wykres 1-minutowy potem piecio i td

Obrazek


a na wieksze bedziesz musial poczekac

Obrazek

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 19:07

moze zobacz czy masz identyczna zgodnosc w MT4 i amibrokerze
prawy przycisk myszy -> Wlasciwosci->Zgodnosc
nie mam pojecia co mam zrobic, jesli robie to na wykresie mt4 to mam tylko wybor wlasciwosci-kolory lub ogolne, w amiku nie wiem co ruszyc i gdzie
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 19:11

i musisz dokladnie przepisac nazwe instrumentu bo u mnie US500_ jest ok
a US500 nie dziala
gdzies robisz drobny blad tylko pytanie gdzie on tkwi
tutaj to juz mnie kompletnie rozwaliles,ja nic nie przepisywakem, w tym amiku 32 zrobilem tylko database settins jak podajesz powyzej i nic wiecej nie robilem, tylko to co za chwile zacytuje
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 19:11

na pulpicie masz ikonki amibrokera i mt4(nazwa jest inna )

Obrazek


klikasz na kazda po kolei prawym przyciskiem myszy i na samym dole masz Wlasciwosci klikasz lewym i potem na Zgodnosc

Obrazek

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 19:17

dla przypomnienia import danych z MT4 so amibrokera za pomoca DDE

1-otwieramy MT4 i wchodzimy w zakladke Narzedzia->Opcje
ustawiamy wszystko tak

Obrazek

2-otwieramy amibrokera i tworzymy nowa baze danych czyli zakladka Plik->New->Datebase...
i sobie tworzymy nowa baze np niech to bedzie na dysku C: baza o nazwie MT4
ustawiamy wsio tak jak na rysunku

Obrazek

klikamy na Configure i robimy taki manewr
Obrazek

i teraz to juz bajka

w prawym dolnym rogu mamy na zolto takie okienko z napiswm WAIT

Obrazek

klikamy na nie prawym przyciskiem myszy i robimy RECONECT
i okienko sie nam zazieleni

Obrazek

teraz to juz tylko dopisanie instrumentow nas interesujacych i mamy notowania on-line
nalezy tylko pamietac ze w ten desen bedziemy mieli tylko dane kiedy pracuje mt4 i amibroker
po nowym uruchomieniu obu programow niezbedna jest aktualizacja przez CEntrum histerii poniewaz bedziemy mieli dziure w notowaniach
dla amibroker 32 bit zrobilem tylko to i nic wiecej nie robilem, z tym ze po nacisnieciu na wait ciagle czekam
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 19:31

w lewym rogu mt4 masz nazwe instrumentu

Obrazek

i teraz w amiku PLIK->New

i pokaze sie takie cos
wpisujesz dokladnie nazwe instrumentu u mnie jest to np US500_

Obrazek


i teraz w amiku otwierasz ikonke na samej gorze po lewej stronie pod File

Obrazek

i wybierasz New Blank Chart


nastepnie Charte i wybierasz Price

Obrazek

potem Symbol i wybierasz ten swoj nowy ale musi byc dokladna nazwa taka jaka jest w mt4 bo to nie zadzialala

Obrazek


no i reconnent i ma byc
przelacz sobie jeszcze na wykresie prawym przyciskiem myszy Intraday -> Tick
i powinny byc kreski

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 19:36

na pulpicie masz ikonki amibrokera i mt4(nazwa jest inna )

]
Jak mam 12 komputer od ponad 20 lat to jeszcze nigdy nie korzystalem z ikonek na pulpicie, on zawsze jest przykryty kilkoma stronami wiec zawsze korzystam start program itp, zgodnosci nie było odhaczylem uruchom z service pack 3 i w trybie administratora, nic tylko stracilem dostep do rachunku demo i rzeczywistego w mt4, numer byl zapisany w programie :lol: , poszukam go, niestety nic nie pomoglo
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 19:41

spokojnie po to sa problemy aby je roawiazywac jakby ich nie bylo zycie byloby nudne


Wróć do „Kontrakty, opcje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość