IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA

dyskusja na temat instrumentów pochodnych
podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 19:44

piszesz: i teraz w amiku PLIK->New

i pokaze sie takie cos
wpisujesz dokladnie nazwe instrumentu u mnie jest to np US500_
u mnie jak tak robie file-new to mi sie pokazuje menu rozwijalne z osmioma pozycjami do wyboru, co mam wybrac?
moja lista ignorantów:


muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 19:46

piszesz: i teraz w amiku PLIK->New

i pokaze sie takie cos
wpisujesz dokladnie nazwe instrumentu u mnie jest to np US500_
u mnie jak tak robie file-new to mi sie pokazuje menu rozwijalne z osmioma pozycjami do wyboru, co mam wybrac?
Blank Chart

ale musisz najpierw podac nazwe symbolu czyli Symbol - >New

masz to opisane wyzej juz jest ok bo poprawilem

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 20:03

i teraz w amiku PLIK->New

i pokaze sie takie cos
wpisujesz dokladnie nazwe instrumentu u mnie jest to np US500_
Dalej nie wiem co mam wybrac i co ma sie pokazac, jak wybieram new blak chart to mi sie pokazuje czarna strona wykresu a nie zadne pole do wpisywania, moze to odlozymy na inne czasy bo widze ze nic z tego nie bedzie a nie chce nadwyrezac twojej cierpliwosci
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 20:07

Symbol


Obrazek


New...


i pokaze sie to i tu wpisujesz

Obrazek

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 20:23

piszesz: i teraz w amiku PLIK->New

i pokaze sie takie cos
wpisujesz dokladnie nazwe instrumentu u mnie jest to np US500_
u mnie jak tak robie file-new to mi sie pokazuje menu rozwijalne z osmioma pozycjami do wyboru, co mam wybrac?
Blank Chart

ale musisz najpierw podac nazwe symbolu czyli Symbol - >New

masz to opisane wyzej juz jest ok bo poprawilem
to zrobilem piszesz potem nastepnie Charte i wybierasz Price
ale jak wywolac te okno, u mnie nie ma charte wiec nie wybiore price
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 20:29

znalazlem zrobilem lecz dalej nie dziala, kazales pisac jak jest dokladnie w mt4 u mnie jest DE.30 wiec napisalem z kroka moze bez kropki? sprobuje teraz dla eurusd
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 20:38

cos sie rusza ale dalej nie ma
Obrazek
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 20:58

wreszcie mam zielone, program mi ciagle zmieniał ustawuwienia database settings, wykresow jak na razie nie ma
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 21:09

wreszcie cos sie pokazalo, jakies swieczki na jednym, drugim wykresie, ale znikaja DAX kresli mi tylko jedna pozioma kreske, ale moze ruszy
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 22:00


teraz to juz tylko dopisanie instrumentow nas interesujacych i mamy notowania on-line
nalezy tylko pamietac ze w ten desen bedziemy mieli tylko dane kiedy pracuje mt4 i amibroker
po nowym uruchomieniu obu programow niezbedna jest aktualizacja przez CEntrum histerii poniewaz bedziemy mieli dziure w notowaniach
Mozesz to rozjasnic?
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 05 kwie 2016 06:12

Mozesz to rozjasnic?
oczywiscie
wczoraj juz dopisales sobie jakies dane do amika
dzisiaj po uruchomieniu (pamietaj zeby amibrokera uruchomic jako pierwszego)
amibroker bedzie tylko dopisywal dane do juz istniejacych czyli nie dopisze ci danych w czasie przerwy
musisz to zrobic poprzez Centrum Historii ale to juz cwiczyles

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 05 kwie 2016 06:26

tak to bedzie wygladalo
widac dziure do godz szostej kiedy wlaczylem caly interes

Obrazek

a tak po zassaniu z centrum historii

Obrazek

i pamietraj aby zasysac dane minutowe
z wiekszymi interwalami jest troche trudniej aby nie miec dziwacznych swieczek
ale o tym w swoim czasie

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1964
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 05 kwie 2016 08:26


i pamietraj aby zasysac dane minutowe
z wiekszymi interwalami jest troche trudniej aby nie miec dziwacznych swieczek
ale o tym w swoim czasie

zrobilem to, ale to naprawde kazdego dnia to trzeba robic, to przeciez epoka kamienia lupanego, do tego te bledy na kazym walorze, jeden ma ostatnie notowanie o osmej drugi o 8,22 a dax swiruje swieca olbrzym a potem kreski a co z historią tego nie mozna zobaczyc? dobra robie sobie tydzien wolnosci od amika
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 05 kwie 2016 10:55

latasz tylko dziury powstale w czasie przerwy w pracy
w zaleznosci od ilosci walorow trwa to od 1 do 5 minut dziennie

SMS2
Starszy chorąży sztabowy
Posty: 8174
Rejestracja: 28 lis 2007 08:10

Postautor: SMS2 » 05 kwie 2016 20:32


i pamietraj aby zasysac dane minutowe
z wiekszymi interwalami jest troche trudniej aby nie miec dziwacznych swieczek
ale o tym w swoim czasie

zrobilem to, ale to naprawde kazdego dnia to trzeba robic, to przeciez epoka kamienia lupanego, do tego te bledy na kazym walorze, jeden ma ostatnie notowanie o osmej drugi o 8,22 a dax swiruje swieca olbrzym a potem kreski a co z historią tego nie mozna zobaczyc? dobra robie sobie tydzien wolnosci od amika
BRAWO WIDZE ZE WRESZCIE ZROZUMIALES
JAK TOPORNY TO JEST PROGRAM
I JAK MUMIN ROBI CIE W KONIA NIBY POMAGAJAC
NIE ZNAM BARDZIEJ NIEUDANEGO PROGRAMU
PRZY NIM TRZEBA DZIENNIE POSIEDZIEC PARE GODZIN
ZEBY CHODZIL JAKO TAKO
UWIERZ TEN PROGRAM TO JEST OBSESJA MUMINA
Wysłany: Pią, 03 Kwi 2009, 10:08
przy 1689 spruboje przekrecic sie na S (chwilowo)


Wróć do „Kontrakty, opcje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości