mBank

WGPW, KPWiG, KDPW, biura maklerskie i inne...
mlodywilk
Młodszy chorąży
Posty: 462
Rejestracja: 07 paź 2005 16:41

mBank

Postautor: mlodywilk » 04 gru 2005 13:41

przymierzam sie do zalozenia konta, a pozniej rowniez rachunku inwestycyjnego w mbanku. czy jest ktos kto korzysta z oferty eMakler mbanku to b. prosze o opinie.

w szczegolnosci czy czesto bywa ze system chodzi wolno lub wiesza sie, czy zdarza sie ze zlecenie idzie kilkanascie sek lub dluzej? jak wygladaja notowania w czasie rzeczywistym?

prowizje za notowania dla robiacych troszke obrotu wydaja sie atrakcyjne, malutka rowniez kwota min. prowizji.

co wy na to ?


MIDIcat
Sierżant sztabowy
Posty: 185
Rejestracja: 08 gru 2005 17:59
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

mBank

Postautor: MIDIcat » 02 sty 2006 19:57

przymierzam sie do zalozenia konta, a pozniej rowniez rachunku inwestycyjnego w mbanku. czy jest ktos kto korzysta z oferty eMakler mbanku to b. prosze o opinie.
Ja korzystam od dzisiaj, drugi rachunek mam w BDM.
w szczegolnosci czy czesto bywa ze system chodzi wolno lub wiesza sie, czy zdarza sie ze zlecenie idzie kilkanascie sek lub dluzej? jak wygladaja notowania w czasie rzeczywistym?
W czasie sesji system chodził dzisiaj bez problemów, ale wieczorami mam czasem jakieś dziwne opóźnienia w dostępie do wszystkich rachunków w mBanku. Notowań w czasie rzeczywistym nie widziałem, bo te mam w BDM.
prowizje za notowania dla robiacych troszke obrotu wydaja sie atrakcyjne, malutka rowniez kwota min. prowizji.
Przy jakim obrocie jest ta lepsza prowizja? Minimum 5 zł nie jest wcale małe (w BDM mam 2 zł), ale za to podobno jest naliczane od całego zlecenia, nawet jeśli zostanie rozbite na kilka transakcji (nie miałem tu jeszcze takiego przypadku), a w BDM naliczają minimum od każdej transakcji w zleceniu, więc trochę się wkurzałem, gdy ktoś wrzucał "techniczne" zlecenia po 1 akcji.
Najlepsza darmowa gra on-line: Harem-World
W tym tygodniu otwarta została nowa pustynia:
http://www.harem-world.pl/?des=3&ref=300591

mlodywilk
Młodszy chorąży
Posty: 462
Rejestracja: 07 paź 2005 16:41

Odp:mBank

Postautor: mlodywilk » 06 sty 2006 12:18

dzieki za odpowiedz!

no z tymi 2 pln to troche sciema. mozna przeciez wlasnie jedno zlecenie w kilku transakcjach realizowac. czesto tak mam, a o tej 1 sztuce nie wspomne. rzadko (nigdy) tez mam zlecenia ponizej 2 tys wiec 5 pln i tak co najmniej place wedlug prowizji %.

poki co ciagle sie zastanawiam bo cdm o mnie zadbal ostatnio - 1 oferta w koncu za darmoche a wiadomo przeciez ze przeniesienie papierow troche kosztuje (no i te formalnosci), tak wiec poki co sie wstrzymuje.

MIDIcat
Sierżant sztabowy
Posty: 185
Rejestracja: 08 gru 2005 17:59
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

Odp:mBank

Postautor: MIDIcat » 11 sty 2006 19:11

Pytanie do użytkowników eMaklera - czy wysyłacie do mBanku prośby o jakieś modyfikacje systemu? Ja wysłałem już 6 takich próśb dotyczących różnych elementów systemu transakcyjnego, m.in.
  • wyświetlanie dodatkowych podsumowań
  • wyświetlanie limitu ceny na liście zleceń
  • wyświetlanie kursu transakcji na liście transakcji
  • wycena rachunku po bieżącej cenie (ew. opóźnionej o 15 min.)
Na każdą z tych próśb otrzymuję odpowiedź o treści typu:
Serdecznie dziękuję za uwagi i propozycje dotyczące usprawnienia w obsłudze rachunku. mBank dokłada wszelkich starań, by poszerzać swoją ofertę i dostosować do potrzeb Klientów. Wszystkie sugestie są dla nas cenne. Dlatego też Pana email przekazałam do odpowiedniego działu, który zajmuje się interfejsem mBanku. Być może na podstawie większej ilości zgłoszeń od Klientów dotyczących tej kwestii, w przyszłości zostanie wprowadzona zaproponowana funkcjonalność.
Dlatego apeluję - jeśli macie jakieś uwagi do systemu, wysyłajcie je do mBanku!
Najlepsza darmowa gra on-line: Harem-World
W tym tygodniu otwarta została nowa pustynia:
http://www.harem-world.pl/?des=3&ref=300591

digger
Starszy chorąży
Posty: 1869
Rejestracja: 05 gru 2005 20:58

mBank

Postautor: digger » 11 sty 2006 19:14

przymierzam sie do zalozenia konta, a pozniej rowniez rachunku inwestycyjnego w mbanku. czy jest ktos kto korzysta z oferty eMakler mbanku to b. prosze o opinie.

w szczegolnosci czy czesto bywa ze system chodzi wolno lub wiesza sie, czy zdarza sie ze zlecenie idzie kilkanascie sek lub dluzej? jak wygladaja notowania w czasie rzeczywistym?

prowizje za notowania dla robiacych troszke obrotu wydaja sie atrakcyjne, malutka rowniez kwota min. prowizji.

co wy na to ?
nie ma zlecen typu stop, a to bardzo wielki ----------------
sa tylko z limitem ceny i PKC.

wiec zapomnij o zleceniach z wielkoscia ujawniona itp...

generalnie BIEDA!!!

MIDIcat
Sierżant sztabowy
Posty: 185
Rejestracja: 08 gru 2005 17:59
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Kontakt:

mBank

Postautor: MIDIcat » 11 sty 2006 19:25

nie ma zlecen typu stop, a to bardzo wielki ----------------
sa tylko z limitem ceny i PKC.
Czy możesz w dwóch słowach napisać co to jest zlecenie typu stop? Jestem świeżakiem na giełdzie. Drugi rachunek mam w BDM i tam są wszystkie atrybuty typu ilość ujawniona, ilość minimalna, limit aktywacji, PCR, PCRO, OTP.... ale nie widzę żadnego "stop".
Najlepsza darmowa gra on-line: Harem-World
W tym tygodniu otwarta została nowa pustynia:
http://www.harem-world.pl/?des=3&ref=300591

mlodywilk
Młodszy chorąży
Posty: 462
Rejestracja: 07 paź 2005 16:41

Odp:mBank

Postautor: mlodywilk » 14 sty 2006 13:29

MIDI nie mam czasu na nauczanie ale to nic skompliowanego. wpisz w wyszukiwarke stop loss i jakas strona Cie oswieci.

co do stopow to sie zgadza. nie ma tez pcro i paru innych mozliwosci (np. futures)
mi to nie przeszkadza bo korzystam tylko z limitow i pkc. tylko te futures by sie przydaly. ale trzeba rowniez powiedziec ze to biuro jest na poczatku rozwoju. z czasem na pewno dorzuca...

generalnie najwazniejsza jest dla mnie niezawodnosc systemu. co z tego ze w cdm mam wszystko skoro przez np. 3h nie moge nic zrobic :( niejednokrotnie stracilem przez to mnostwo kasy...
a z tego co wiem podobne problemy wystepuja przy okresach przesilenia takze w pko, bph czy millenium. stawiam wiec na mbank liczac ze nie zobacze nigdy napisu "system chwilowo niedostepny. prosze sprobowac pozniej".

cdm nie zamykam poki co ale zaczynam probowac inne rzeczy.

jesli ktos ma jakies biuro gdzie np. przez rok nie mial problemow z systemem internetowym to prosze o podanie nazwy takiego biura!



Livermoore
Sierżant sztabowy
Posty: 186
Rejestracja: 02 sty 2006 14:32

Odp:mBank

Postautor: Livermoore » 16 sty 2006 22:32

Wady wymienione przez poprzednich użytkowników forum, dotyczące emaklera, sprawiają, że emakler jest uciążliwy w użytkowaniu. Dobry może być dla kogoś kto fundamentalnie ocenił spółkę - potem kupił i przez rok nie będzie nic na tym emaklerze robić.
Ocena od 1 do 10 to wg mnie 3.
Ogólnie lubię mbank, ale ten emakler to rzeczywiście bieda.
Odrób pracę domową.

świeżak
Starszy chorąży
Posty: 1715
Rejestracja: 11 lis 2005 23:50
Lokalizacja: Isle of Man

Odp:mBank

Postautor: świeżak » 16 sty 2006 22:38

zamiast w mbanku[należącym do BRE], lepiej założyć rachunek w domu inwestycyjnym BRE,dla studentów:

0zeta za prowadzenie i założenie, jedna oferta Ki S za friko online,prowizja 0,35% min.5 zeta za zlecenie[częściowo bądź całkowicie zrealizowane]

nie wiesza się,oczywiście wszystkie rodzaje zleceń,wykonane transakcje,kalkulator itp.itd.

emaklera nie miałem nie mam i mieć nie będę,

ponoć straszny gniot,

popieram opinie livermoora,dobre dla mało aktywnych

pozdr.

Ostatnio zmieniony 16 sty 2006 22:38 przez świeżak, łącznie zmieniany 1 raz.

dopamin
Starszy sierżant sztabowy
Posty: 314
Rejestracja: 21 gru 2005 00:59
Lokalizacja: Gdańsk

Odp:mBank

Postautor: dopamin » 04 lut 2006 14:32

Swoje konto mam właśnie w mBanku i stwierdzam, że coraz bardziej mnie denerwuje. Od paru dni system podczas sesji działa jak przez stary zdezelowany modem...
Wczoraj nawet rano zadzwoniłem do banku i na moje pytanie dlaczego tak wolno wszystko chodzi, pani mi odpowiedziała coś w rodzaju, że "nikt mi nie zgłaszał żadnej awarii, także nie wiem co się dzieje", więc stwierdziłem, że właśnie ja zgłaszam awarię ponieważ nie mam dostępu do notowań online od 30 minut i np. niewiem, co się dzieje z papierami...
Cóż, problem pozostał, ale ja się zastanawiam czy pozostać klientem usługi eMakler...

Pytanie do posiadaczy BOSia: Czy podobne historie mają miejsce na tym rachunku??

z góry dzieki za odp...
pzdr :!:

fafik
Szeregowy
Posty: 1
Rejestracja: 04 lut 2006 19:14

Odp:mBank

Postautor: fafik » 04 lut 2006 19:26

jesli ktos ma jakies biuro gdzie np. przez rok nie mial problemow z systemem internetowym to prosze o podanie nazwy takiego biura!



mam konto od ponad roku w dm bzwbk - jesli chodzi o działanie systemu to nie narzekam, nigdy nie miałem problemów z zawieszaniem, dostepem do notowań itp, oprócz tego fajny i intuicyjny interfejs no i co dla mnie wazne - bezpiecznie bo mam już token do konta ROR. Kwestia opłat i prowizji to odrębna sprawa, chociaż wydaje mi sie że też są do zaakceptowania

pozdr

sigo
Starszy chorąży
Posty: 1920
Rejestracja: 02 kwie 2006 22:02

Re: Odp:mBank

Postautor: sigo » 22 kwie 2006 14:56


jesli ktos ma jakies biuro gdzie np. przez rok nie mial problemow z systemem internetowym to prosze o podanie nazwy takiego biura!

mam konto od ponad roku w dm bzwbk - jesli chodzi o działanie systemu to nie narzekam, nigdy nie miałem problemów z zawieszaniem, dostepem do notowań itp, oprócz tego fajny i intuicyjny interfejs no i co dla mnie wazne - bezpiecznie bo mam już token do konta ROR. Kwestia opłat i prowizji to odrębna sprawa, chociaż wydaje mi sie że też są do zaakceptowania

pozdr[/quote]

Ja tez mam dm bzk i również jestem zadowolony, a interfejs jest super. Odnośnie emaklera, to usługa weszła nie tak dawno i trzeba jeszcze czasu aby ja dopracowali do perfekcji.

ajne_klajne_4U
Porucznik
Posty: 21022
Rejestracja: 14 maja 2006 01:12
Lokalizacja: ^^ http://www.psianiol.org.pl ^^ http://www.pegasus.org.pl ^^ http://www.pomoczwierzakom.pl :-)
Kontakt:

Re: Odp:mBank

Postautor: ajne_klajne_4U » 21 maja 2006 01:40

Swoje konto mam właśnie w mBanku i stwierdzam, że coraz bardziej mnie denerwuje. Od paru dni system podczas sesji działa jak przez stary zdezelowany modem...
Wczoraj nawet rano zadzwoniłem do banku i na moje pytanie dlaczego tak wolno wszystko chodzi, pani mi odpowiedziała coś w rodzaju, że "nikt mi nie zgłaszał żadnej awarii, także nie wiem co się dzieje", więc stwierdziłem, że właśnie ja zgłaszam awarię ponieważ nie mam dostępu do notowań online od 30 minut i np. niewiem, co się dzieje z papierami...
Cóż, problem pozostał, ale ja się zastanawiam czy pozostać klientem usługi eMakler...

Pytanie do posiadaczy BOSia: Czy podobne historie mają miejsce na tym rachunku??

z góry dzieki za odp...
pzdr :!:
SWIETA RACJA - MBANK TO SZMIRA

michalboss
Starszy chorąży
Posty: 1512
Rejestracja: 24 sty 2006 22:19
Lokalizacja: Aberdeen

Postautor: michalboss » 05 cze 2006 12:39

korzystam z tego gówna od dawna z prostego powodu nie chce mi sie chodzic i zakładać lepszego rachunku.

jakby były zlecenia stop to nie byłoby tak tragicznie jak jest

wiku
Starszy sierżant sztabowy
Posty: 361
Rejestracja: 07 lis 2005 14:15
Lokalizacja: Mazowieckie

Postautor: wiku » 05 cze 2006 13:46

A gdzie najtaniej 5 ofert??? Mam w bph i chcą 80zł, a to chyba sporo.Za obrót chyba nie dają darmowo pięciu ofert.
Pamiętaj! Kiedy się pniesz do góry, bądź miły dla ludzi, bo możesz ich spotkać , kiedy będziesz spadał w dół.


Wróć do „Instytucje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość