Rif1977 wytłumaczę Ci leszczu, chociaż Twój niezbyt pojemny mózg i tak tego nie załapie Nikt nie przewidział pandemi, a potem wojny, a takie spółki jak XTB korzystały na tym (duże wahania na wszelkiego rodzaju giełdach)
Jarasz się teraz XTB tak samo jak się jarałeś CD Projektem gdy latał po 450 zł, a to znaczy, że trzeba omijać już spółki którymi się jarasz leszczu XTB w kolejnych latach już nie będzie taki mocny i tyle w temacie na tą chwilę Jeszcze raz Ci leszczu przypomnę, że ja na spółki patrzę nie z perspektywy 5 minut, tak jak Ty, tylko z perspektywy długoterminowej Bez odbioru leszcze, które się boicie stanąć do równej walki z dryniolem
TAURON [TPE] księga VII W drodze na 3 złote
Re: TAURON [TPE] księga VII W drodze na 3 złote
10 przesadnie zdołowanych spółek w latach 2019/2021, kupionych na lata;
TPE, ENG, ENA, ZEP, KGN, PKP, ATT, RNK, LWB, JSW
Która z nich da największy zysk, się zobaczy
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
REKLAMA
Rif1977 wytłumaczę Ci leszczu, chociaż Twój niezbyt pojemny mózg i tak tego nie załapie Nikt nie przewidział pandemii i wojny, a takie spółki jak XTB korzystały na tym (duże wahania na wszelkiego rodzaju giełdach)
dryniol jak zawsze szuka usprawiedliwen dla swoich pomyłek i bledow zamiast jak mężczyzna przyznac sie do porażki
dryniol » 14 lis 2022 14:17
Skoro już mnie wywołaliście forumowe leszcze, to zaczynacie na XTB zjazd z Mount Everest
Będzie on trochę długi, więc pupy co niektórych będą bolały
viewtopic.php?t=245703&start=16005
Wtedy kiedy to pisal byla juz wojna, bylo po pandemi nie trzeba bylo nic przewidywać .... a leszcz i tak przy 20 pisal na XTB o spadkach
jest 200% wyzej i TERAZ tlumaczy ze byla wojna i pandemia i dlatego rosnie i on tego nie przewidzial... choc wczesniej przy tych samych warunkach wojny i pandemii mialo spadac
Pajacyku, z CDP nabijałem się z Ciebie, a w końcowym rachunku i tak będzie lepiej od Tauronu, bo ten znów będzie tylko niżej. Jak pisałem sprawdź kurs 2028.Rif1977 wytłumaczę Ci leszczu, chociaż Twój niezbyt pojemny mózg i tak tego nie załapie Nikt nie przewidział pandemi, a potem wojny, a takie spółki jak XTB korzystały na tym (duże wahania na wszelkiego rodzaju giełdach)
Jarasz się teraz XTB tak samo jak się jarałeś CD Projektem gdy latał po 450 zł, a to znaczy, że trzeba omijać już spółki którymi się jarasz leszczu XTB w kolejnych latach już nie będzie taki mocny i tyle w temacie na tą chwilę Jeszcze raz Ci leszczu przypomnę, że ja na spółki patrzę nie z perspektywy 5 minut, tak jak Ty, tylko z perspektywy długoterminowej Bez odbioru leszcze, które się boicie stanąć do równej walki z dryniolem
XTB nie będzie mocny w kolejnych latach, bo co? Chłopie, zupełnie klepki ci poodpadały. Oni nie będą mocno, oni będą mega mocni. Z one-offów u nich, to już się dawno przestaliśmy śmiać, bo wyniki gonią rekord za rekordem i to bez rewelacyjnych zmienności. Walą do nich klienci drzwiami i oknami, produkty wskazują co kilka miesięcy, a każdy jeden mocniejszy. Ekspansja na kolejne rynki odbywa się znakomicie. Brnij dalej w te idiotyzmy, frajerzy też są potrzebni, aby na kimś zarabiać
Z pamiętnika durniola: "XTB przez najbliższy rok (2024) cel 15 zł "
drex1 podasz jedną albo dwie spółki, które dzisiaj kupujesz, ja podaję swoje i rozliczamy za kilka lat Ty decydujesz za ile lat Czy może masz cykora mistrzu parkietu dostać w dup....od tego nieznającego się na giełdzie dryniola, a jedynie udajesz tutaj mądrego po fakcie
Zawsze leszcze znajdziecie na 100 spółek jedną nietrafioną(w danym momencie) przeze mnie, dając ją na sztandary Pamiętam jak się śmiałeś ze mnie i z Taurona gdy latał po 1 zł, że jestem frajerem kupując gniota, zamiast Projektowej gwiazdki po 450 zł Taki właśnie z Ciebie mistrz parkietu Swoją drogą nauczyliście się ładnie leszcze przez ostatnie 8 lat od swojej kaczej Kłamczyńskiej PiSuarowej szma.ty, która mówiła wam w kaczej TVP tylko to co jej pasowało, a resztę zamiatała pod dywan
Zawsze leszcze znajdziecie na 100 spółek jedną nietrafioną(w danym momencie) przeze mnie, dając ją na sztandary Pamiętam jak się śmiałeś ze mnie i z Taurona gdy latał po 1 zł, że jestem frajerem kupując gniota, zamiast Projektowej gwiazdki po 450 zł Taki właśnie z Ciebie mistrz parkietu Swoją drogą nauczyliście się ładnie leszcze przez ostatnie 8 lat od swojej kaczej Kłamczyńskiej PiSuarowej szma.ty, która mówiła wam w kaczej TVP tylko to co jej pasowało, a resztę zamiatała pod dywan
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2024 12:53 przez dryniol, łącznie zmieniany 1 raz.
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
Bo naganiałeś od 2,50 bodajże, a potem kręciłeś, że masz średnią 0,80 groszy krętaczu, więc tak jesteś pośmiewiskiem, bo pewnie nie sprzedałeś na szczycie po 4 zeta i dalej brniesz w ten temat.Pamiętam jak się śmiałeś ze mnie i z Taurona jak latał po 1 zł, że jestem frajerem kupujac gniota
Bo naganiałeś od 2,50 bodajże, a potem kręciłeś, że masz średnią 0,80 groszy krętaczu, więc tak jesteś pośmiewiskiem, bo pewnie nie sprzedałeś na szczycie po 4 zeta i dalej brniesz w ten temat.Pamiętam jak się śmiałeś ze mnie i z Taurona jak latał po 1 zł, że jestem frajerem kupujac gniota
Rif1977 glu.pku, żeby pisać o szczycie, to trzeba się jeszcze na tym znać. Pamiętam jak siedziałeś na CD Projekcie leszczu, gdy był już poniżej 200 zł (a leciał z 450 zł) i spierałeś się ze mną, że tam dalej jest hossa, a zjazd do 200 zł to była jedynie korekta i okazja do kupna Leszcz jesteś skoro obecnie piszesz, że 4 zł to był szczyt na Tauronie, i tylko tyle Ci mogę powiedzieć forumowy głup.ku, udający tutaj mądrego
Trzeba wiedzieć co jest szczytem, co korektą, kiedy kończy się hossa, a kiedy kończy się bessa. Ty nie masz o tym zielonego pojęcia leszczu U Ciebie leszczu jest to chybił/trafił, jak w totolotku Na Tauronie szczyt to może będzie po 30 zł, może po 40 zł, a może po 50 zł, ale na pewno nie był po 4 zł leszczu Krótko mówiąc, do szczytu na Tauronie zostało jeszcze wiele, wiele lat
I jeszcze jedno leszczu. Nawet jeżeli zacząłem akumulację Taurona już od 2,50 zł, to z perspektywy kilku minionych lat, było to lepsze, niż bym zaczął wtedy akumulować Twoją Projektową gwiazdeczkę od 450 zł dur.niu
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
Sześć lat z 2,50 doszedłeś do 3 zeta, a marzysz o 50. Lecz się chłopie, bo naprawdę masz zryty łeb.
Na Tauronie szczyt to może będzie po 30 zł, może po 40 zł, a może po 50 zł, ale na pewno nie był po 4 zł leszczu Krótko mówiąc, do szczytu na Tauronie zostało jeszcze wiele, wiele lat
Dla Ciebie mogę być jedynie panem leszczem, który ponad 2 miliony przytulił na tym g*wnianym gamedevie i XTB bez przyszłości.
Sajonara, p4jacu.
-
- Starszy chorąży sztabowy
Dobra to ja kupuje za wszystko DS1033 na close po 102,43. I proszę mi nie pisać że nie wolno. Moja kasa, moja decyzja i kupuje co chce!
nominał 1000; odsetki 28,52 dziś; płatne co rok 25 października równe 6%
Czy wzrośnie czy spadnie leszcz zostanie na dnie : )
"Cymcyka nie ma" - Bandyta : )
"Cymcyka nie ma" - Bandyta : )
Dobra to ja kupuje za wszystko DS1033 na close po 102,43. I proszę mi nie pisać że nie wolno. Moja kasa, moja decyzja i kupuje co chce!
Pandziora mimo wszystko powodzenia
....ale.... jak to mawiał człowiek, który na giełdzie zarobił kokosy, Warren Buffett;
"bój się gdy większość jest odważna, bądź odważny, gdy większość się boi"
.....a dzisiaj 99% Polaków boi się akcji i giełdy (jak widać, łącznie z Tobą)
To tak na marginesie
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
dryniol tracisz czas na te energetyki .wiem ze masz inny poglad na ten temat i co by nie pisac inwestujesz swoje pieniadze wiec nic mi do tego w co i za ile kupujesz ale takie jest moje skromne zdanie .zawsze tobie pisalem ze jesli masz grala to go sobie trzymaj i nie musisz o tym trabic na forach (dobry papier sam sie obroni) .moim zdaniem w energetykach jest za duzo polityki i jesli to sie nie zmieni to nic z konkretnych wzrostow na tych spolkach nie bedzie niestety .pozdrawiam serdecznie i zycze duzych zyskow ale juz na innych spolkach bo w energetyki nie wierze
.
.
dla tych co nie pamietaja to przypominam ze wystepowalem kiedys na forum pod pseudonimem :" twardy" ktory niestety zmienilem zmuszony awaria i utrata danych do logownia sie pod starym nickiem .
dryniol tracisz czas na te energetyki .wiem ze masz inny poglad na ten temat i co by nie pisac inwestujesz swoje pieniadze wiec nic mi do tego w co i za ile kupujesz ale takie jest moje skromne zdanie .zawsze tobie pisalem ze jesli masz grala to go sobie trzymaj i nie musisz o tym trabic na forach (dobry papier sam sie obroni) .moim zdaniem w energetykach jest za duzo polityki i jesli to sie nie zmieni to nic z konkretnych wzrostow na tych spolkach nie bedzie niestety .pozdrawiam serdecznie i zycze duzych zyskow ale juz na innych spolkach bo w energetyki nie wierze
.
jarek111 dzięki za "dobre rady" drogi kolego. Ostatnio "dobrze mi radziłeś" w tym samym temacie, gdy Tauron latał po 1,... zł,
za to polecałeś gamingowe balony (które opadły w tym czasie na ziemię) Masz rację, to moje pieniądze i wiem w przeciwieństwie
co do niektórych tutaj, w co wkładam swoje pieniądze, co jest drogie, a co rozdają za darmo, i nie potrzebuję tak jak niektórzy tutaj "dobrych rad mędrców" tego forum Spółki wyselekcjonowane w mojej stopce nie są przypadkowe kolego. Kupione na lata, jeśli potrafisz czytać ze zrozumieniem. Koniec 2024 roku to tylko pierwszy przystanek w ich przypadku, bo będę je trzymał przez kolejne lata, a sprzedam je wtedy, gdy tacy jak Ty będą się nimi jarali, tak jak 3 lata temu Projektami To że mam spółki ze stopki
w portfelu, nie ukrywam. Ale to nie jest też tak, że trzymam je na sztywno, bo robię również przetasowania procentowe
we własnym portfelu (dzięki czemu zarabiam akcje), ale nie będę wchodził w szczegóły, bo tacy jak Ty i tak nie zaskoczą o co biega.
Stopkę mam również po to, żeby Tobie podobni na tym forum, którzy dotrwają do szczytu na moim portfelu zobaczyli, że nie byłem tutaj po to, żeby zarobić 10% i skakać z radości pod sufit tak jak Ty, tylko po to, aby spokojnie posiedzieć na pupie z nogą założoną na nodze i zarobić 1.000% +, drogi kolego
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
Te rekomdndacje opublikowane wczoraj przez BOŚ; "sprzedaj" na energetykę, to mniej więcej to samo, co rekomendacja 10 lat temu na Lotos przy cenie 7 zł; "sprzedaj, cena docelowa 0 zł"
Tyle że różnica polega na tym, że kiedyś na naszej giełdzie inwestorów z przypadku było 99%, a dzisiaj już ich jest znikomy procent (oczywiście do czasu, aż wszystko będzie ponownie kilkaset procent wyżej)
Tyle że różnica polega na tym, że kiedyś na naszej giełdzie inwestorów z przypadku było 99%, a dzisiaj już ich jest znikomy procent (oczywiście do czasu, aż wszystko będzie ponownie kilkaset procent wyżej)
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
dryniol tracisz czas na te energetyki .moim zdaniem w energetykach jest za duzo polityki i jesli to sie nie zmieni to nic z konkretnych wzrostow na tych spolkach nie bedzie niestety .pozdrawiam serdecznie i zycze duzych zyskow ale juz na innych spolkach bo w energetyki nie wierzę
.
jarek111 jeszcze raz Ci dziękują "mistrzu giełdy" za "bardzo dobre rady"
Wtedy, kiedy mi "super doradzałeś", to właśnie był idealny dołek korekty na energetyce i trzeba było kupować, zamiast
"dobrze radzić", więc antywskaźnik jest z Ciebie po prostu idealny "mistrzu"
Ty wierzyłeś we wzrosty Projekta jak był po 450 zł, wierzyłeś we wzrosty Mercatora gdy latał po 700 zł, a nie wierzyłeś we wzrosty Taurona jak był po 1 zł, ale za to uwierzysz we wzrosty energetyki jak Tauron będzie już powyżej 20 zł Brawo Ty "mistrz"
Ale nie przejmuj się, bo był tutaj też taki, który nie wierzył kilka lat temu we wzrosty Mirbudu, gdy rozdawali papier za darmo
po 70 groszy (dzisiaj powyżej 10 zł), i nazywał spółkę wtedy Titanicem, ale nie będę się już nad nim pastwił On chyba już wie, że nie miał racji, ale do dzisiaj nie miał odwago się przyznać do błędu i mnie przeprosić, tak jak ja to zrobiłem kilka dni temu na XTB Tobie też już dam spokój, ale przemyśl o czym piszę, przeanalizuj, i może w końcu zaczniesz zarabiać poważne pieniądze na giełdzie, zamiast bazgrać tutaj swoje rekomendacje i "dobre rady" "mistrzu"
Ostatnio zmieniony 09 maja 2024 13:49 przez dryniol, łącznie zmieniany 3 razy.
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
Durniolku, mirbud był po 70 groni w 2016 i po kolejnych 4 latach w 2020 dalej był na groszówkach.
A na wątku CDR pojawiłeś się na początku 2018 viewtopic.php?f=1&t=221171&start=390 gdy kurs przekroczył 100zł i wrzeszczałeś że napompowany balon zaraz pęknie i nigdy nie wejdzie do W20 . Potem było jeszcze 2,5 roku hossy do 450 zł a twoja perła Tauron poleciała przez ten czas z 2,5 na 60 gr.
To tak dla przypomnienia jak było.
A na wątku CDR pojawiłeś się na początku 2018 viewtopic.php?f=1&t=221171&start=390 gdy kurs przekroczył 100zł i wrzeszczałeś że napompowany balon zaraz pęknie i nigdy nie wejdzie do W20 . Potem było jeszcze 2,5 roku hossy do 450 zł a twoja perła Tauron poleciała przez ten czas z 2,5 na 60 gr.
Durniolku, mirbud był po 70 groni w 2016 i po kolejnych 4 latach w 2020 dalej był na groszówkach.
klaxon jednak nie masz jaj, żeby się przyznać do tego, co pisałeś o Mirbydzie jak rozdawali spółkę za bezcen, po 70 groszy
To Ci przypomnę co pisałem wtedy o Mirbudzie ja, a co Ty "mistrzu giełdy" ;
viewtopic.php?f=1&t=217499&hilit=mirbud
dryniol kontra klaxon
autor: dryniol » pt, 02 gru 2016, 1:04
autor: klaxon » pt, 02 gru 2016, 10:51Zmiana trendu, najlepsze wyniki w historii oraz zdecydowana zmiana relacji z inwestorami. To wszystko na przełomie 2016/2017 roku. Idą lepsze czasy dla akcjonariuszy Mirbudu.
P/E =3 - prawie jak PBG w 2012 niedługo przed ogłoszeniem upadłości. Ponad 700 mln zobowiązań (wzrost 10% rdr) mówi w zasadzie wszystko. Titanic.
Ile % urósł od 2016 roku do dzisiaj ten Twój Titanic który miał tonąć
Policzysz "mistrzu od dobrych inwestycji" i od "dobrych rad"
Napiszę Ci klaxon tylko tyle; Jesteś zwykły forumowy leszcz, a jedynie udajesz tutaj kogoś kto zarabia
Policzymy % po 2024 roku
Policzymy % po 2024 roku
REKLAMA