Link do poprzedniej części:
viewtopic.php?t=163484&postdays=0&posto ... 6781ab4e5b
Część VII została skasowana nie wiedzieć czemu, dlatego zakładam nową.
Spółka jest jedną ze starszych na NC.
Znana była głównie z produkcji schodów, jednak od dłuższego czasu jest to holding.
Mera Schody SA produkuje na zamówienie drewniane schody i ich elementy składowe, zwłaszcza stopnie i drewniane płyty klejone. Obecnie spółka ma 20% udziału w polskim rynku, zaopatrując głównie firmy budowlane i znajduje się w pierwszej piątce producentów schodów w Europie. Na rynku zagranicznym odbiorcami są głównie firmy handlowe z Niemiec, Austrii, Francji, Hiszpanii, Słowacji, Anglii i Norwegii, jak też deweloperzy, głównie z Niemiec i Hiszpanii. W Niemczech istnieje firma filialna, sprzedająca towar za około 50000 € miesięcznie. Obecnie 75% produkcji jest przeznaczone na eksport. Popyt na produkty firmy rośnie wraz z rozwojem budownictwa mieszkaniowego, zwłaszcza domów jednorodzinnych, szeregowych oraz apartamentowców. Spółka jest w stanie szybko realizować indywidualne zamówienia odbiorców dzięki posiadaniu własnego biura projektowego. Firma działa od 1996 roku. Zaczynała od produkcji rzemieślniczej, by dojść do obecnej pozycji lidera w kraju i w Europie.
Jak wiele na NC mocno zdołowana o śmiesznych wskaźnikach:
c/wk: 0,29 (10x mniej niż np. Forte działające w podobnej branży).
c/z: około 7
Wiadomości ze spółki:
http://www.newconnect.pl/?page=raporty_ ... _index=MER
MERA [MER] księga VII NewConnect
-
- Podporucznik
- Kontakt:
MERA [MER] księga VII NewConnect
Wszystko o rynku Forex, strategie, analizy spółek z GPW: www.comparic.pl
REKLAMA
sruru I sikawka NIC DODAĆ NIC UJĄĆ
TAKIE NIC W SUMIE NIE ZNACZĄCE INFO ALE WĄTKOWI ,,naganiacze nie wkleili'' SAM NIE DAWNO ZAUWAŻYŁEM
http://gielda.onet.pl/mera-s-a-zawiadom ... katy-detal
Treść raportu
Zarząd Spółki ("Spółka") informuje, iż w dniu 27.12.2013r. otrzymał zawiadomienie od Pani Marzeny Wesołowskiej i Pana Rafała Wesołowskiego, że wskutek zawarcia umowy sprzedaży akcji Spółki przez Marzenę Wesołowską w ilości 230.000 sztuk w dniu 19.12.2013r. zmienił się ich łączny stan posiadania w kapitale zakładowym Spółki i udział w głosach ogółem na WZA. Przed zmianą Pani Marzena Wesołowska posiadała 465.513 akcji Spółki, uprawniających do 3,07% głosów, co stanowiło 4,61% w kapitale zakładowym Spółki oraz 3,07% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Pan Rafał Wesołowski posiadał 504.014 akcji Spółki, uprawniających do 3,33% głosów , co stanowiło 4,99% w kapitale zakładowym Spółki oraz 3,33% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Łącznie Marzena i Rafał Wesołowscy posiadali 969.527 akcji Spółki, uprawniających do 6,40% głosów, co stanowiło 9,61% w kapitale zakładowym Spółki oraz 6,40% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Po zmianie Pani Marzena Wesołowska posiada 235.513 akcji Spółki, uprawniających do 1,56% głosów, co stanowi 2,33% w kapitale zakładowym Spółki oraz 1,56% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Pan Rafał Wesołowski posiadał 504.014 akcji Spółki, uprawniających do 3,33% głosów , co stanowi 4,99% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 3,33% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Łącznie Marzena i Rafał Wesołowscy posiadają 739.527 akcji Spółki, uprawniających do 4,88% głosów, co stanowi 7,33% w kapitale zakładowym Spółki oraz 4,88% w ogólnej liczbie głosów w Spółce.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
http://gielda.onet.pl/mera-s-a-zawiadom ... katy-detal
Treść raportu
Zarząd Spółki ("Spółka") informuje, iż w dniu 27.12.2013r. otrzymał zawiadomienie od Pani Marzeny Wesołowskiej i Pana Rafała Wesołowskiego, że wskutek zawarcia umowy sprzedaży akcji Spółki przez Marzenę Wesołowską w ilości 230.000 sztuk w dniu 19.12.2013r. zmienił się ich łączny stan posiadania w kapitale zakładowym Spółki i udział w głosach ogółem na WZA. Przed zmianą Pani Marzena Wesołowska posiadała 465.513 akcji Spółki, uprawniających do 3,07% głosów, co stanowiło 4,61% w kapitale zakładowym Spółki oraz 3,07% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Pan Rafał Wesołowski posiadał 504.014 akcji Spółki, uprawniających do 3,33% głosów , co stanowiło 4,99% w kapitale zakładowym Spółki oraz 3,33% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Łącznie Marzena i Rafał Wesołowscy posiadali 969.527 akcji Spółki, uprawniających do 6,40% głosów, co stanowiło 9,61% w kapitale zakładowym Spółki oraz 6,40% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Po zmianie Pani Marzena Wesołowska posiada 235.513 akcji Spółki, uprawniających do 1,56% głosów, co stanowi 2,33% w kapitale zakładowym Spółki oraz 1,56% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Pan Rafał Wesołowski posiadał 504.014 akcji Spółki, uprawniających do 3,33% głosów , co stanowi 4,99% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz 3,33% w ogólnej liczbie głosów w Spółce. Łącznie Marzena i Rafał Wesołowscy posiadają 739.527 akcji Spółki, uprawniających do 4,88% głosów, co stanowi 7,33% w kapitale zakładowym Spółki oraz 4,88% w ogólnej liczbie głosów w Spółce.
PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
Nazywanie kogoś idiotą nie jest obelgą tylko diagnozą.
Nie doradzam,mam swoje zdanie.
Kontrowersje są porównaniem ludzkich umysłów.
Nigdy nie wiesz co przyniesie los.
Polityka to syf !
Polityka to syf !
I DLACZEGO WYWALA NIE PODOBA MI SIĘ TO MRUGNIĘCIE MOŻE TWOJE TE 4OK NO A BYŁO 50 K ALE ZOBACZYCIE JAKIE TU JAJA BĘDĄ
Nazywanie kogoś idiotą nie jest obelgą tylko diagnozą.
Polityka to syf !
Polityka to syf !
aleś podejrzliwy
A ja Ciebie juz podejrzewałem Eryk
żeby wywalił to chyba groszówki byśmy zaliczyli
Wku....wia mnie polityka informacyjna firmy. Dziś oglądałem ich stonę mało aktualności. W grudniu sprzedali udziały w inkubaturze za 275k i pisza że porządkują strukturę.
A ja Ciebie juz podejrzewałem Eryk
żeby wywalił to chyba groszówki byśmy zaliczyli
Wku....wia mnie polityka informacyjna firmy. Dziś oglądałem ich stonę mało aktualności. W grudniu sprzedali udziały w inkubaturze za 275k i pisza że porządkują strukturę.
Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.
Ich strona jest nie aktualizowana. Wywalania to nie było jedni sprzedali a drudzy kupili. Według mnie pozytywnym infem jest utworzenie funduszu, żeby było coś nie tak to papierów nikt nie kupilby. Ale brak informacji co w spółce to wkurwia człowieka. Żeby byli na głównym za brak informacji o kortach to dostali by po kieszeni . Spółka jest według wskaznikow AT w cyklu fazy akumulacji.
Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.
-
- Młodszy chorąży sztabowy
-
- Podporucznik
-
- Młodszy chorąży sztabowy
REKLAMA