NESTMEDIC [NST] NewConnect
Re: NESTMEDIC [NST] NewConnect
No i mamy kolejną umowę. Czas na powrót kursu na ścieżke wzrostu.
To nadal za mało przy przepalaniu 300 tys miesięcznie , aczkolwiek jakieś światełko w tunelu jest , w zanadrzu jeszcze mają jeszcze jedną umowę z kolejnym szpitalem i medicover który ciągnie się już prawie rok . W ostatnim raporcie wspomnieli o kolejnej sieci medycznej pożyjemy zobaczymy
Jest duża szansa że w końcu w temacie finlandii coś się w końcu ruszy niebawem
https://www.przetargi.info/branch/tumac ... 2655ffd6c8
-
- Młodszy chorąży
To nadal za mało przy przepalaniu 300 tys miesięcznie , aczkolwiek jakieś światełko w tunelu jest , w zanadrzu jeszcze mają jeszcze jedną umowę z kolejnym szpitalem i medicover który ciągnie się już prawie rok . W ostatnim raporcie wspomnieli o kolejnej sieci medycznej pożyjemy zobaczymy
Dopóki tym BIZNESEM będą zarządzały konowały, to nic z tego nie bedzie!
Konował ma leczyć, a nie zarządzać!
pojawienie się nowych okoliczności zwiazanych z pandemią..sprawia iz tego typu spółki koga w przyszłości byc trendy...i kasa moze isc coraz mocniejsza w Diagnostyke telemedycyne i HI TECH słuzby zdrowia....to dlatego po długim czasie zaczałem znowu dostrzegac ta spółke i kto wie czy to nie będzie świtny strzał na przyszłosc. Ja zacząłem sobie skubac troche kwita i chce sie przekonac czy to moze być dobry strzał w LONG TERM.
https://evertiq.pl/news/25233
Spółka może się okazać strzałem w 10 na te ciężkie czasy
Spółka może się okazać strzałem w 10 na te ciężkie czasy
-
- Starszy plutonowy
Ja kupiłem spekulacyjnie mały pakiecik tych akcji, kurs mocno zbity a z tego co widzę, ostatnio wszystko co ma związek z medycyną leci w górę.
Technicznie wskaźniki na KUPUJ. Marketcap też na takim poziomie, że niewiele trzeba by to na górne widły wypchnąć...
Technicznie wskaźniki na KUPUJ. Marketcap też na takim poziomie, że niewiele trzeba by to na górne widły wypchnąć...
-
- Starszy plutonowy
po tej pandemii moze sie wiele w medycynie zmienić ---telemedycyna moze byc mocno rozwijna i wprowadzane nowe standarty badań i kontroli ---to moze potęznie tez odciązyć lekarzy kolejek ITP...I tak bedzie druk potęzny kasy wazniejsze bedzie to na co bedzie on wydawany ---medycyzna zdalna powinna byc jedna z tych gałezi w ktore powinno sie inwestowac ---wówczas słi\uzba zdrowia bedzie mniej obciążona a dane medyczne moga sływac w dowolnym momencie ON-LINE a nie chodizc umawiac sie stac w kolejkach itp itd.Ja kupiłem spekulacyjnie mały pakiecik tych akcji, kurs mocno zbity a z tego co widzę, ostatnio wszystko co ma związek z medycyną leci w górę.
Nest medic moze byc naprawde ciekaa półka na przyszłosć ----to tak jesli chodzi o mozliwe perpektywy--
jesli chodzi o kwestie techniczne to ---Widac ze kurs zaczyna powoli wchodzic na inne tory niz był od IPO ---kapitalizacja spółki wydaje sie nie wygórowana, niemcy zapewniaja płyunność operacyjna i pakuja tam kasę a sama spółka ma co odrabiac jesli chodzi o Kurs....

-
- Starszy plutonowy
Dziś już wyjście i utrzymanie się ponad 1.6 PLN to dobry znak. Jutro dalej północ 

Wskaźniki wyglądają bardzo dobrze.
To co w najbliższych dniach atak na 2 zł?
To co w najbliższych dniach atak na 2 zł?
Niestety spółka podała komunikat o nie dojściu do emisji akcji serii J , jednak zastanawia mnie jedna rzecz . W ostatnim komunikacie prasowym dotyczących warrantów subskrybcyjnych prezes podał do wiadomości następujący komunikat :
– Kolejna transakcja z Deutsche Balaton AG, ale też pozyskany niedawno inwestor, który przekazał środki finansowe w kwocie blisko pół miliona zł, daje nam stabilizację i otwiera przed Nestmedic nowe perspektywy rozwoju. W najbliższych miesiącach zamierzamy skoncentrować się na dalszej komercjalizacji mobilnego KTG Pregnabit na rynkach zagranicznych – komentuje Jacek Gnich, prezes firmy Nestmedic.
W powyższym zdaniu dał jasno do zrozumienia że wszystko poszło zgodnie z planem i otrzymali środki z emisji , ktoś jest w stanie w merytoryczny sposób to wyjaśnić ?????/
– Kolejna transakcja z Deutsche Balaton AG, ale też pozyskany niedawno inwestor, który przekazał środki finansowe w kwocie blisko pół miliona zł, daje nam stabilizację i otwiera przed Nestmedic nowe perspektywy rozwoju. W najbliższych miesiącach zamierzamy skoncentrować się na dalszej komercjalizacji mobilnego KTG Pregnabit na rynkach zagranicznych – komentuje Jacek Gnich, prezes firmy Nestmedic.
W powyższym zdaniu dał jasno do zrozumienia że wszystko poszło zgodnie z planem i otrzymali środki z emisji , ktoś jest w stanie w merytoryczny sposób to wyjaśnić ?????/
-
- Starszy plutonowy
Myślę, że prezes był pewien że transakcja dojdzie do skutku i stąd taka wypowiedź. Na szczęście Niemcy ładują kasę.
mam nadzieję, że uda im się teraz w czasach korony zdobyć jakiś fajny kontrakt, tymczasem trzymam papier, noga na nogę i spokojnie czekamy nawet na jakiś spekulacyjny strzał na 3 PLN na początek
https://businessinsider.com.pl/firmy/pr ... ie/514gjvz
mam nadzieję, że uda im się teraz w czasach korony zdobyć jakiś fajny kontrakt, tymczasem trzymam papier, noga na nogę i spokojnie czekamy nawet na jakiś spekulacyjny strzał na 3 PLN na początek
https://businessinsider.com.pl/firmy/pr ... ie/514gjvz
Czyżby jest realna szansa na refundację dla Pregnabit jak również dla innych rozwiązań???
Lada moment możemy mieć hossę na spółkach zwiazanych z e-health
https://legislacja.gov.pl/projekt/12332307
Pomoc dla służby zdrowia, w tym m.in.:
wsparcie w ramach Funduszu Szerokopasmowego wyposażenia placówek ochrony zdrowia w szybkie łącza
internetowe i sprzęt umożliwiający prowadzenia zdalnej diagnostyki medycznej (celem ograniczenia
konieczności fizycznych kontaktów pacjentów z lekarzami) oraz równoległe wyposażenie osób
ze szczególnych grup społecznych (osoby starsze, osoby niepełnosprawne) w urządzenia i usługi
umożliwiające wykonywanie codziennych aktywności (w tym korzystanie z usług ochrony zdrowia)
w sposób zdalny. Fundusz Szerokopasmowy będzie mógł być zasilony jednorazową dotacją z budżetu
państwa w wysokości 87 mln zł;
zachowanie uprawnień niezbędnych do udzielania kwalifikowanej pierwszej pomocy przez ratowników
jednostek współpracujących z systemem Państwowego Ratownictwa Medycznego, w przypadku
wygaśnięcia ważności stosownych zaświadczeń albo szkoleń, czy też terminów akredytacji dla szkół
pielęgniarskich;
elektronizacja przekazywania dokumentów do Narodowego Funduszu Zdrowia;
Lada moment możemy mieć hossę na spółkach zwiazanych z e-health
https://legislacja.gov.pl/projekt/12332307
Pomoc dla służby zdrowia, w tym m.in.:
wsparcie w ramach Funduszu Szerokopasmowego wyposażenia placówek ochrony zdrowia w szybkie łącza
internetowe i sprzęt umożliwiający prowadzenia zdalnej diagnostyki medycznej (celem ograniczenia
konieczności fizycznych kontaktów pacjentów z lekarzami) oraz równoległe wyposażenie osób
ze szczególnych grup społecznych (osoby starsze, osoby niepełnosprawne) w urządzenia i usługi
umożliwiające wykonywanie codziennych aktywności (w tym korzystanie z usług ochrony zdrowia)
w sposób zdalny. Fundusz Szerokopasmowy będzie mógł być zasilony jednorazową dotacją z budżetu
państwa w wysokości 87 mln zł;
zachowanie uprawnień niezbędnych do udzielania kwalifikowanej pierwszej pomocy przez ratowników
jednostek współpracujących z systemem Państwowego Ratownictwa Medycznego, w przypadku
wygaśnięcia ważności stosownych zaświadczeń albo szkoleń, czy też terminów akredytacji dla szkół
pielęgniarskich;
elektronizacja przekazywania dokumentów do Narodowego Funduszu Zdrowia;
-
- Starszy plutonowy
na TELEMEDYCYNA POLSA SA udało się mi już ładnie zarobić, teraz czas na NESTMEDIC.
Wskaźniki schłodzone, temat telemedycyny gorący. Po boomie na szczepionki i rękawiczki zaczyna się teraz spekulacja na telemedycznych spółkach.
Nawet nie chce mi się dyskutować czy ta firma, zarabia, traci...czy ma pozycje lidera i prekursora czy może przestarzałą technologie. To jest nieistotne. Noga na noge i czekamy na ruch w górę...spekuła zrobi swoje
Wskaźniki schłodzone, temat telemedycyny gorący. Po boomie na szczepionki i rękawiczki zaczyna się teraz spekulacja na telemedycznych spółkach.
Nawet nie chce mi się dyskutować czy ta firma, zarabia, traci...czy ma pozycje lidera i prekursora czy może przestarzałą technologie. To jest nieistotne. Noga na noge i czekamy na ruch w górę...spekuła zrobi swoje
kolejna spółka o ktorej ostatnio pisałem a ktora moze byc modna w nadchodzących czasach....wlasnie dzisiaj pokazuje moc...

REKLAMA