IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA

dyskusja na temat instrumentów pochodnych
muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 14:57

z komputrem nic nie kombinuj
musisz cos zle robic
jezeli u wszystkich to dziala to u ciebie musi rowniez tylko tego kija musisz gdzies przylozyc


podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 15:55

z komputrem nic nie kombinuj
musisz cos zle robic
jezeli u wszystkich to dziala to u ciebie musi rowniez tylko tego kija musisz gdzies przylozyc
Zrobilm to samo jeszcze raz i dalej sie nie chce zazielenic,w katalogu c:/MT4 sa utworzone katalogi od 0 do z, to dla mt4 zrobilem w jedej platformie z noble markt i na rachunku real, ale mam na kompie 3 zainstalowane bo jeszcze z hft i tą co wczoraj robilem z bossa, na razie wych dwoch platformach nic nie ustawialem i nie wlaczalem ale sa one zainstalowane na kompie
moja lista ignorantów:

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 16:04

mam takie cos
Obrazek
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 16:17

mam takie cos
Obrazek
cos jest nie tak tylko co ??

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 16:25

mam takie cos
Obrazek
cos jest nie tak tylko co ??
internet mobilny lte, antywirus NIS2016, SYSTEM VIN7,
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 16:32

masz to samo co ja za wyjatkiem netu ale tu nie lezy problem

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Re: IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 16:50

juz prosciej nie wytlumacze w mt4 NARZEDZIA ->CENTRUM HISTORII

Obrazek

i np dla miedzi tygodniowy

Obrazek

musisz zapisac to bez tych cyferek masz tak FCOPPER43200.csv
a masz miec tak FCOPPER.csv i to zapisujesz sobie w katalogu o nazwie np tydzien

Obrazek

tak samo postepujesz z innymi interwalami jak juz to zapiszesz to wtedy postepujesz zgodnie z tym

http://www.marketcalls.in/amibroker/imp ... roker.html
i nie ma chooja we wsi bo sam tak robilem

jeszcze raz

1 utworz sobie kilka katalogow na rozne interwaly
gdzie bedziesz sobie zapisywak dane
2 pobrane pliki z mt4 nie moga miec rozszerzen cyfrowych poniwaz amibroker bedzie interpretowal to jako rozne walory
3 pobiez z mt4 dane i zapisz w odpowiednim katalogu

4 teraz postepuj po kolei wg obrazkow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz mozesz juz importowac poprzez FILE->IMPORT ASCII bez tego calego ustawiania amibriker sam dopisze dane
Czy to tez trzeba zrobic czy tylko to co dzisiaj pisales?
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Re: IMPORT DANYCH Z MT4 DO AMIBROKERA

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 16:51

to masz tylko dopisywanie danych do amika to nie ma wplywy na polaczenie mt4->amibroker

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 16:54

a zobacz czy masz Mt4 tak ustawionego

Obrazek

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 16:57

ty masz wersje starsza amika i 32, ja 64 i widze ze jest on zainstalowany w program files, natomiast platformy mt4 sa 32 i sa zainstalowane w katalogu program files(x86), moze to jest powód?
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 16:59

ty masz wersje starsza amika i 32, ja 64 i widze ze jest on zainstalowany w program files, natomiast platformy mt4 sa 32 i sa zainstalowane w katalogu program files(x86), moze to jest powód?
moze byc ze problem tkwi w 64-bitowym amiku
ale przeciez mozesz zmienic na 32--bit
ja mam tylko dlatego 32-bitowego ze plugin z bzwbk nie dziala na 64

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 17:03

a zobacz czy masz Mt4 tak ustawionego

Obrazek
pod jaka zakładką w mt4 tego szukac
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 17:04

licencje masz do obu wersji 32-bit i 64-bit
nie cwiczylem tego ale przypuszczam ze mozesz miec na kompie obie wersje

podolski
Starszy chorąży
Posty: 1998
Rejestracja: 10 cze 2008 20:45

Postautor: podolski » 04 kwie 2016 17:07

ty masz wersje starsza amika i 32, ja 64 i widze ze jest on zainstalowany w program files, natomiast platformy mt4 sa 32 i sa zainstalowane w katalogu program files(x86), moze to jest powód?
moze byc ze problem tkwi w 64-bitowym amiku
ale przeciez mozesz zmienic na 32--bit
ja mam tylko dlatego 32-bitowego ze plugin z bzwbk nie dziala na 64
ale czy jest na to jakis prosty sposob, czy trzeba odinstalowac zainstalowac, na nowo aktywowac i czy mozna tak czesto aktywowac?
moja lista ignorantów:

muminek1
Podporucznik
Posty: 13635
Rejestracja: 14 cze 2013 19:15

Postautor: muminek1 » 04 kwie 2016 17:09

nic nie musisz odintalowac
pobierasz sobie 32-bitowego instalujesz i uruchamiasz plik licencyjny na 32-bitowego
powinienes miec dwie ikonki na pulpicie


Wróć do „Kontrakty, opcje”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość