Strona 1 z 1

Zamrażarka gastronomiczna

: 24 kwie 2024 10:57
autor: zamor
Dzień Dobry.
Zastanawiam się nad zakupem zamrażarki szokowej dla rozwiązania poniższego:
- Chciałabym za pomocą zamrażarka szokowej mrozić Krewetki w cieście, kurczaki i inne produkty, które będą obtoczone "mokrym ciastem"
Da radę to ogarnąć w zamrażarce szokowej?
Nigdy nie pracowałem z takim urządzeniem.

Re: Zamrażarka gastronomiczna

: 24 kwie 2024 17:32
autor: sermicki
Dwa skrajne produkty? Musi być solidna rozdzielność czasowa z dezynfekcja by nie doszło do zakarzenia krzyżowego. Wszystkie etykiety archiwizowane (seria, numer dane identyfikacyjne producenta). I koniecznie badania przetrwalnikowe.
https://gotujzsercem.pl/jakie-zalety-ma ... krzyniowe/

Sensowniejsza będzie zamrażarka skrzyniowa. Przynajmniej moim zdaniem.