Krystyna Pawłowicz przed meczem Polska – Szwecja opublikowała post w mediach społecznościowych. Była posłanka Prawa i Sprawiedliwości wezwała grupowych rywali biało-czerwonych do…reparacji wojennych po Potopie Szwedzkim.
W niedzielę Krystyna Pawłowicz zamieściła na Twitterze wpis skierowany do Szwedów. "Przed meczem ZWRÓĆCIE Polsce ZRABOWANY i wywożony flotyllami w czasie Potopu ogrom naszego narodowego dziedzictwa, pamiątki i skarby, które przetrzymujecie" (pisownia oryginalna) - napisała sędzia Trybunału Konstytucyjnego i była posłanka PiS.
Więcej: https://sport.radiozet.pl/Pilka-nozna/E ... li-Polakow
czy Pawłowicz , piSSowski urzędnik nie wie że nie należy mieszać piłki nożnej z polityką ?
mecz Polska - Szwecja
REKLAMA
Re: mecz Polska - Szwecja
A od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
Całe szczęście, że Hiszpanie nie mają takiej ,,swojej" Pawłowicz. Zażądaliby od nas odszkodowania za SamosierręA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
Powinni raczej podziękować za uwolninie ich od inkwizycji która szalała w Hiszpanii i którą dopiero Napoleon pogonił Poza tym nie slyszałem peowski tłuczku żebyśmy ich zLupili i ograbiliCałe szczęście, że Hiszpanie nie mają takiej ,,swojej" Pawłowicz. Zażądaliby od nas odszkodowania za SamosierręA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
Całe szczęście, że Hiszpanie nie mają takiej ,,swojej" Pawłowicz. Zażądaliby od nas odszkodowania za SamosierręA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
O wiele większe ryzyko jest ze strony Republiki Peru, którego "klejnot" błyszczy na brukselskich saloonach.
Szkopy Namibii bedą odszkodowania płacić za ludobójstwo którego tam się dopuścili a to pikuś przy tym co wyczyniali w Afryce Belgowie. Oni mają za co klękaćCałe szczęście, że Hiszpanie nie mają takiej ,,swojej" Pawłowicz. Zażądaliby od nas odszkodowania za SamosierręA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
O wiele większe ryzyko jest ze strony Republiki Peru, którego "klejnot" błyszczy na brukselskich saloonach.
Jak jestem bardzo za ściganiem niemrow o reparacje to akurat świrowanie do Szwedów za potop jest niepoważne...wiadomo że nakradli ale jednak był pokój w oliwie który można powiedzieć zalegalizował te grabieże...wtedy one nie były niczym niezwykłym. Szwecja była biednym krajem ale miała najlepszą armię na kontynencie którą finansowała poprzez wojny i grabieże...szkoda że myśmy gnusnieli zamiast robić to samoA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
Inna sprawa że jak są tacy postępowi i nowocześni to mogli by nam te zrabowane dzieła sztuki oddać albo sprzedać po niewygórowanej cenie
Krista rulez !
Baba jednak ma siłę rażenia
Premier Szwecji został odwołany przez parlament !!
Baba jednak ma siłę rażenia
Premier Szwecji został odwołany przez parlament !!
Zenek - jako nauczyciel historii powinieneś wiedzieć że Szwedzi oddali mały ułamek tego co zobowiązali się oddać w Oliwie. Dlatego nie wypożyczają nic do Polski (np. zrabowanych dzieł Kopernika) bo słusznie się obawiają że możemy ich nie oddać bo postanowienia tego traktatu cały czas obowiązująJak jestem bardzo za ściganiem niemrow o reparacje to akurat świrowanie do Szwedów za potop jest niepoważne...wiadomo że nakradli ale jednak był pokój w oliwie który można powiedzieć zalegalizował te grabieże...wtedy one nie były niczym niezwykłym. Szwecja była biednym krajem ale miała najlepszą armię na kontynencie którą finansowała poprzez wojny i grabieże...szkoda że myśmy gnusnieli zamiast robić to samoA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
Inna sprawa że jak są tacy postępowi i nowocześni to mogli by nam te zrabowane dzieła sztuki oddać albo sprzedać po niewygórowanej cenie
-
- Starszy chorąży sztabowy
Bez obaw polska husaria pogoni ich aż za koło podbiegunowe
Czy wzrośnie czy spadnie leszcz zostanie na dnie : )
"Cymcyka nie ma" - Bandyta : )
A skąd ten ruski pachołek miałby to wiedzieć ?? W TVP takich trudnych temtów nie poruszają..
Zenek - jako nauczyciel historii powinieneś wiedzieć że Szwedzi oddali mały ułamek tego co zobowiązali się oddać w Oliwie. Dlatego nie wypożyczają nic do Polski (np. zrabowanych dzieł Kopernika) bo słusznie się obawiają że możemy ich nie oddać bo postanowienia tego traktatu cały czas obowiązująJak jestem bardzo za ściganiem niemrow o reparacje to akurat świrowanie do Szwedów za potop jest niepoważne...wiadomo że nakradli ale jednak był pokój w oliwie który można powiedzieć zalegalizował te grabieże...wtedy one nie były niczym niezwykłym. Szwecja była biednym krajem ale miała najlepszą armię na kontynencie którą finansowała poprzez wojny i grabieże...szkoda że myśmy gnusnieli zamiast robić to samoA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
piSSowski matole pewnie nie wiesz o tym że to zwycięstwo polskiego zolnierza pod Sommosiera odniesione zostało w wojnie z narodem walczącym o wolność i niepodległość. Polacy, sami zniewoleni i pragnący zrzucenia zaborczego jarzma, w splocie politycznych i wojennych wypadków znaleźli się w francuskiej „ekspedycji karnej” tłumiącej zryw Hiszpanów .Powinni raczej podziękować za uwolninie ich od inkwizycji która szalała w Hiszpanii i którą dopiero Napoleon pogonił Poza tym nie slyszałem peowski tłuczku żebyśmy ich zLupili i ograbiliCałe szczęście, że Hiszpanie nie mają takiej ,,swojej" Pawłowicz. Zażądaliby od nas odszkodowania za SamosierręA od kiedy piłka to sport Poza tym warto co jakis czas przypominać Szwedom jakimi bandytami byli i skąd zbiory w ich muzeach i bibliotekach Poza tym nie spinajcie się tak peowskie pacany bo mi ten żart się akurat podobał
Ale takich faktów piSSo eski *** pewnie nie wie
Faktycznie w traktacie zobowiązali się zwrócić także powinni je przywieść w zebach
-
- Starszy chorąży sztabowy
Sami uciekną, bo ma być od 34 o 32 stopni w tym czasie. Pogoda nie dla wikingów- będą zawały i zasłabnięciaBez obaw polska husaria pogoni ich aż za koło podbiegunowe
Czy wzrośnie czy spadnie leszcz zostanie na dnie : )
Tia, wolność i niepodległość a inkwizycja w tym wolnym kraju ludzi w lochach dalej torturowałapiSSowski matole pewnie nie wiesz o tym że to zwycięstwo polskiego zolnierza pod Sommosiera odniesione zostało w wojnie z narodem walczącym o wolność i niepodległość. Polacy, sami zniewoleni i pragnący zrzucenia zaborczego jarzma, w splocie politycznych i wojennych wypadków znaleźli się w francuskiej „ekspedycji karnej” tłumiącej zryw Hiszpanów .Powinni raczej podziękować za uwolninie ich od inkwizycji która szalała w Hiszpanii i którą dopiero Napoleon pogonił Poza tym nie slyszałem peowski tłuczku żebyśmy ich zLupili i ograbili
Całe szczęście, że Hiszpanie nie mają takiej ,,swojej" Pawłowicz. Zażądaliby od nas odszkodowania za Samosierrę
Ale takich faktów piSSo eski *** pewnie nie wie
REKLAMA